Makrotalous

Moody’s laski Ranskan luottoluokitusta

Eurokriisin suovantovaihe on taas vaihteeksi ohi. Luottoluokittaja Moody’s on laskenut Ranskan luottoluokitusta – luottoluokitus laski AAA-luokasta AA1-luokkaan. Luottoluokituksen alentamisen taustalla ovat Ranskan talouden rakenteelliset ongelmat.

Moody’s varoittaa että se saattaa laskea luottoluokitusta vielä lisää. Aiemmin alkuvuodesta luottoluokittaja Standard & Poor’s laski Ranskan luokitusta. Suurimmista luottoluokittajista vain Fitch pitää Ranskaa edelleen korkeimmassa luottoluokassa.

Moody’s perustelee Ranskan luottoluokituksen laskua kolmella syyllä:

  1. Ranskan talouskasvun negatiivisiin näkymiin vaikuttavat useat rakenteelliset syyt, kuten asteittaisen kestävän kilpailukyvyn heikentyminen sekä jäykkyydet työ- hyödyke- ja palvelumarkkinoilla.
  2. Ranskan talouden näkymät ovat heikentyneet lyhyellä tähtäimellä kotimaisen ja ulkoisen kysynnän heikentymisen vuoksi ja pitkällä tähtäimellä rakenteellisten ongelmien vuoksi.
  3. Ranskan sietokyky euroalueen tulevaisuuden shokeille on heikentynyt.

Ranskan heikentyvän kilpailukyvyn taustalla on Moodys:n mukaan maan reaalisen valuuttakurssin vahvistuminen, mikä on syövyttänyt maan kilpailukykyä erityisesti suhteessa Saksaa, Iso-Britanniaan ja Yhdysvaltoihin. Ranskan on vaikea säilyttää hintakilpailukykyään sen jäykkien työmarkkinoiden vuoksi. Tästä johtuen Ranskalta puuttuu sopeutusmekanismi hintakilpailukyvyn kohentamiseksi. Tämä mekanismi olisi olemassa jos Ranskalla olisi oma valuutta.

Reaalinen valuuttakurssi tarkoittaa sitä, että nimellistä valuuttakurssia korjataan ulko- ja kotimaisten hintojen ja kustannusten eroilla. Reaalisella valuuttakurssilla mitataan maiden hinta- ja kustannuskilpailukykyä. Reaalinen valuuttakurssi siis kuvaa kahden maan hintatasoa samassa valuutassa mitattuna. Jos toisen maan hintataso on korkeampi, voi sopeutuminen samalle reaaliselle valuuttakurssille tapahtua periaatteessa joko yleisen hintatason laskun kautta tai maan valuutan ulkoisen arvon heikentymisen kautta.

(lähde: www.moodys.com)

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös