startup suosioharha
Osakeanalyysit

Analyytikoiden suomalaisosakkeiden osta-suositukset – uutena Dovre Group

Salkunrakentaja-sivusto päivitti Helsingin pörssin yhtiöt joilla on analyytikoiden osta-suositus. Uusi osta-suosituksen saanut yhtiö on energia-alan projekti-, konsultointi- ja ohjelmistoratkaisuja tarjoava Dovre Group.

Listan yhtiöt ovat verrattain pieniä Helsingin pörssin yhtiöitä, ja siksi yhtiöillä on vähän suosituksia. Esimerkiksi Dovre Groupilla on vain yksi suositus.

Dovre Group ja Revenio Group saavat osta-suosituksen luultavimmin kasvuodotustensa vuoksi. Yhtiöistä Technopoliksen ja Aktia ovat sen sijaan selkeästi arvoyhtiöitä, joiden arvostustasot ovat kohtuulliset, kun tarkastellaan näiden yhtiöiden hinta/tasesubstanssi -suhdetta ja oman pääoman tuottoa. Täytyy kuitenkin muistaa että rahoitus- ja kiinteistötoimialoilla näin kuuluukin olla.

Myös Digian tasepohjainen arvostustaso on kohtuullinen, varsinkin kun huomioidaan yhtiön korkea oman pääoman tuotto.

[table id=26 /]

Aiemmin elokuussa osta-suosituksen saaneista yhtiöistä Stonesoftin osakekurssi on jo noussut vuoden aikana 64 prosenttia ja suositus on laskenut tasolle lisää.

[table id=15 /]

Dovre group

Dovre Group on kansainvälisesti toimiva projektihenkilöstön ja -johtamisen palveluiden sekä projektinhallinnan ohjelmistojen toimittaja. Dovre Groupin liiketoiminta on jaettu kolmeen liiketoimintaryhmään: Project Personnel -liiketoimintaryhmä tarjoaa maailmanlaajuisesti projektiammattilaisia energia-alan, ja erityisesti öljy- ja kaasuteollisuuden, investointiprojekteihin. Software toimii öljy-, kaasu- ja laivanrakennusteollisuuden suurten investointiprojektien suunnittelun ja hallinnan partnerina. Lisäksi konsernilla on konsultointiyksikkö.

Dovren on pitkään pystynyt kasvattamaan myyntiään, mutta vasta vuodesta 2009 lähtien yhtiö on saanut myös kannattavuuden kasvuun. Vuosina 2007-2009 yhtiön osakekohtainen tulos oli tappiolla, mutta sen jälkeen kannattavuus on kasvanut. Myös kassavirta, käteisvarat,  ja omavaraisuusaste ovat kasvaneet.

Kasvu on jatkunut kuluvallakin vuodella. Konsernin liikevaihto kasvoi kolmannella vuosineljänneksellä peräti 31 prosenttia. Tosin liikevaihdon kasvusta noin yksi kolmasosa johtui valuuttakurssien suotuisasta muutoksesta. Ylivoimaisesti suurin osa liikevaihdosta syntyi Project Personnel -liiketoimintaryhmässä, jonka osuus liikevaihdosta oli 86 prosenttia.

Dovren mukaan lisääntynyt taloudellinen epävarmuus ei ole vaikuttanut tärkeimmän Project Personnel -ryhmän energia-alan asiakkaiden investointihalukkuuteen.

Kolmannen neljänneksen liiketulos kasvoi 7 prosenttia ja tammi-syyskuun vertailukelpoinen liiketulos kasvoi 48 %. Yhtiö arvioi vuoden 2012 liikevaihdon ja vertailukelpoisen liiketuloksen kasvavan yli 20 % vuodesta 2011.

Kasvuun nähden yhtiön arvostus on kohtuullinen. Hinta suhteessa kirja-arvoon on 1,31 ja p/e on 10. Toteutuneiden kasvulukujen ja arvostustason perusteella yhtiön osta-suositus ei ole yllättävää.

Revenio Group

Revenio Group on monialaisen Revenio-konsernin emoyhtiö, ja konserniin kuuluu seitsemän tytäryhtiötä. Yhtiön murheenkryyni on ollut Midas Touch, jossa on tehty merkittäviä rakennejärjestelyjä tuloskunnon tervehdyttämiseksi. Konsernin tuottavin osa on puolestaan terveydenhoidon silmänpainemittareita myyvä Icare.

Digia

Digia toimittaa ict-ratkaisuja ja -palveluja eri toimialoille, joista keskeisiä ovat finanssi, julkishallinto, kauppa ja palvelut sekä telekommunikaatio. Digia toimii Suomessa, Venäjällä, Kiinassa, Ruotsissa, Norjassa ja Yhdysvalloissa.

Technopolis

Technopolis on tietointensiiviin yrityksiin keskittyvä kiinteistösijoitusyhtiö. Yhtiö tarjoaa toimitilojen lisäksi erilaisia kehityspalveluja. Technopoliksen teknologiakeskukset sijaitsevat Suomessa Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Vantaalla sekä Venäjällä Pietarissa ja Virossa Tallinnassa.

Aktia

Aktia on Suomessa toimiva finanssipalvelukonserni, joka tarjoaa asiakkailleen pankki-, varainhoito-, vakuutus- ja kiinteistönvälityspalveluja. Konsernilla oli vuoden 2010 lopussa noin 350 000 asiakasta ja 70 omaa konttoria. Sen toiminta-alueeseen kuuluvat rannikkoseutu, pääkaupunkiseutu ja sisämaan kasvukeskukset.

 

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 0400-132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös