Rahoitusteoriaa

Blackrock: Osinkoyhtiöt tuottavat paremmin sekä nousu- että laskumarkkinassa

Osinkoyhtiöiden tuotot ovat Blackrock-yhtiön mukaan olleet paremmat sekä nousu- että laskumarkkinoissa kuin osinkoja maksamattomien yhtiöiden tuotot. Erityisesti nykyisessä alhaisen korkotason tilanteessa kannattaa suosia hyviä osinkoja maksavia yhtiöitä.

Osinkoyhtiöihin sijoittaminen on tylsää, koska korkean osingonjakosuhteen taustalla ovat usein vaatimattomat kasvunäkymät. Siksi yhtiöt palauttavat pääomia omistajilleen. Kasvuyhtiöt sen sijaan sijoittavat kassavarat kasvua tukeviin investointeihin.

Osinkoyhtiöiden historialliset tuotot

Blackrock-yhtiön juuri laatima tutkimus kuitenkin kertoo mielenkiintoisia havaintoja osinkoyhtiöistä. Osinkoja maksavat yhtiöt ovat nimittäin Blackrockin tutkimuksen mukaan tuottaneet paremmin niin nousu- kuin laskumarkkinassakin kuin ne yhtiöt, jotka eivät jaa osinkoja.

Osinkojen kasvu oli yksittäisenä tekijänä tärkein osakkeiden nimellistuottoihin vaikuttava tekijä kehittyneissä maissa 40 vuoden ajanjaksolla. Mikä tärkeintä, laskumarkkinassa osinkoja maksavien yhtiöiden tuotot olivat pakkasella vain puolet siitä mitä ei-osinkoja maksaneiden yhtiöiden tuotot (ks. kuvaaja alla).

Viimeisimmän 10 vuoden amerikkalaisten osakkeiden kasvumarkkinan aikana osinkoyhtiöt tarjosivat noin 3 prosenttia korkeammat keskimääräiset vuosituotot kuin ei-osinkoyhtiöiden osakkeet.

Osinkoyhtiöiden tuotot

Miksi kannattaa omistaa osinkoyhtiöitä nyt?

Blackrockin mukaan tällä hetkellä maailman sijoitusmarkkinoiden näkymiä kuvaavat alhainen kasvu ja alhainen korkotaso. Tähän maailmantilanteeseen hyviä osinkoja maksavat yhtiöt sopivat erityisen hyvin. Syitä tähän on neljä:

  1. Osinkotuotto on todennäköisesti korkeampi kuin korkosijoitusten tuotto nykyisessä alhaisessa korkotuoton tilanteessa. Osinkoyhtiöiden tuotot ovat siis parempia kuin bondien.
  2. Osinkoyhtiöiden liiketoimintamallit ovat yleensä parempia, taseet vahvempia ja rahoituksen kontrollit kurinalaisempia kuin ei-osinkoyhtiöiden.
  3. Osinkoyhtiöiden arvostustaso on maltillisempi ja riskit alhaisempia kuin kasvuyhtiöiden
  4. Osinkoyhtiöiden tuottojen volatiliteetti eli vaihtelu on alhaisempaa kuin kasvuyhtiöiden.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös