Yritysuutiset

Nokian historiallinen nollaosinko tulee tarpeeseen

Nokian hallitus ehdottaa yhtiökokoukselle että vuoden 2012 tuloksesta ei makseta osinkoa. Markkinat tuskin kuitenkaan rankaisevat yhtiötä nollaosingosta.

Jos yhtiökokous hyväksyy esityksen, olisi tämä historiallinen päätös yhtiön historiassa.Bloombergin mukaan Nokia on maksanut osinkoja peräti 143 vuoden ajan.

Nokia tarvitsee kipeästi kassatilanteen oikaisua. Yhtiön nettokassa oli viime vuoden viimeisen neljänneksen lopulla 4 360 miljoonaa euroa. Nettokassa kasvoi noin 800 miljoonalla eurolla. Kuitenkin nettokassa väheni viime vuoden lopun tilanteeseen verrattuna 22 prosentilla.

Osinkopäätös on merkittävä asia. Natixis Securities –yhtiön analyytikko Eric Beaudet kertoi Bloombergille, että osinkopäätös on vahva signaali markkinoille. Päätöksellään Nokia kertoo että se aikoo huolehtia yhtiön taseesta.

Usein nollaosinko otetaan markkinoilla vastaan kielteisesti. Nollaosinkopäätös saattaa olla merkki siitä, että yhtiön johto näkee tulevaisuuden kivisempänä kuin ulkopuoliset. Nollaosinko voi olla myös signaali yhtiön rahoitusaseman heikentymisestä.

Nokian kohdalla tilanne on kuitenkin sellainen että yhtiön kassaongelmat on markkinoilla tunnistettu jo aikoja sitten. Sijoittajat eivät edellytä yhtiöltä nyt osingonmaksua vaan toimenpiteitä taseen vahvistamiseksi ja maksuvaikeuksien välttämiseksi.

Nokian nettokassa oli viime vuoden viimeisen neljänneksen lopulla 4 360 miljoonaa euroa. Nettokassa kasvoi noin 800 miljoonalla eurolla. Kuitenkin nettokassa väheni viime vuoden lopun tilanteeseen verrattuna 22 prosentilla.

Nokian ilmoitti osavuosikatsauksessaan että nettokassan ja muiden likvidien varojen lasku johtui maksetusta noin 750 miljoonan euron osingosta, rahoituskuluihin ja veroihin liittyvistä ulosmenevistä nettorahavirroista ja käyttöomaisuusinvestoinneista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös