Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Seuraa Somessa

Japani ‒ ostaako vai ei, siinä pulma

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja, sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Globaalin varainhoitoyhtiön Standard Life Investmentsin mukaan taktisesti löytyy nyt perusteluja japanilaisiin omaisuuslajeihin sijoittamiselle, etenkin osakkeisiin ja kiinteistöihin. Pitkäaikaisen strategisen Japani-omistuksen kannalta on kuitenkin keskeistä, ryhtyykö Japanin hallitus uusiin rakenteellisiin muutoksiin.

Uusimmassa Global Perspective -katsauksessa tarkastellaan sitä, kannattaako sijoittajien ostaa vai myydä japanilaisia osakkeita, joukkolainoja ja kiinteistöjä. Julkaisussa referoidaan Standard Life Investmentsin ja sen strategisen kumppanin Sumitomo Mitsui Trust Bankin äskettäin käymää roundtable-keskustelua Japaniin sijoittamisesta.

”Suhdanneperustelut ja rakenteelliset tekijät vaikuttavat sijoittajien ajatteluun, kun he pohtivat Japaniin sijoittamista. Joulukuussa valitun hallituksen muutokset politiikassa saivat aikaan suuria muutoksia ‒ 20 % muutamassa kuukaudessa ‒ Tokion pörssin hintaindeksissä ja jenissä. Monet sijoittajat vaihtoivat kiireesti painon kevyestä neutraaliksi japanilaisissa osakkeissa ja harkitsevat samaa kiinteistöissä ja joukkolainoissa”, Standard Life Investmentsin päästrategi Andrew Milligan sanoo.

“Me suosittelemme edelleen varovaisuutta. Japani on tehnyt monta yritystä kääntääkseen taloutensa kurssia. Historian valossa on ollut oikeutettua epäillä politiikan muutosten kestävyyttä. Nykytilanne ei vielä ole mitenkään erilainen: taktisesti voidaan suosia japanilaisia omaisuuslajeja, mutta strategista päätöstä ei kannata vielä tehdä. Jos muutosta ei tapahdu, sijoittajien kannattaa harkita japanilaisten osakkeiden ’vuokrausta’ lyhyeksi aikaa pitkän aikavälin ’omistamisen’ sijaan.”

“Meidän pitää seurata, miten vakavasti maa suhtautuu uudistumiseen. Tässä vaiheessa on liian aikaista tehdä johtopäätöksiä. Liian monien mielestä tilanne ei ole muuttunut. Muuttumattomuus ei ole vaihtoehto. Uskon, että talouskasvu ja osakemarkkinat elpyvät pitkällä aikavälillä”, Sumitomo Mitsui Trust Bankin japanilaisten osakkeiden salkusta vastaava Shigeru Oshita sanoo.

Lähde: Cocomms Oy

www.cocomms.com

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli
sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Vierasblogi: Osakemarkkinat ilmiönä

Seuraava artikkeli
sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Analyytikot huolissaan euro-osakkeiden hinnoista