Raaka-aineet

Kullan arvo romahtaa – tässä syyt

Kullan hinta on romahtanut alhaisimmalle tasolleen kahteen vuoteen. Kullan syyskuun 2011 arvosta on sulanut jo lähes 30 prosenttia. Miksi kullan hinta laskee?

Kullalla on sijoittajille kaksi merkitystä. Ensinnäkin kulta toimii turvasatamana epävarmoina aikoina, ja toiseksi, sen ajatellaan toimivan suojana rahan arvon heikentymistä eli inflaatiota vastaan.

Näistä syistä varsinkin jälkimmäinen, eli inflaatiopaineiden hellittäminen on asiantuntijoiden mukaan syy kullan hinnan viimeaikaiselle laskulle.

Gold Price in US Dollars Chart

Miksi siis inflaatio-odotukset laskevat?

Paradoksaalisesti Kiinan talouskasvun hiipuminen ja USA:n talouskasvun voimistuminen laskevat molemmat inflaatiopaineita. Miten tämä on selitettävissä?

Asiantuntijoiden mukaan Kiinan talouskasvun hiipuminen vähentää hyödykkeiden kysyntää maailmanmarkkinoilla. Kiina ilmoitti tammi-maaliskuun talouskasvun jääneen 7,7 prosenttiin, kun ekonomistit olivat odottaneet 8 prosentin talouskasvua.

USA:n talouskasvun voimistuminen puolestaan vähentää maan keskuspankin Fedin tarvetta uusiin kvantitatiivisiin elvytyksiin. Eli siis ne USA:n keskuspankin rahapoliittiset elvytystoimet, joiden on pelätty aiheuttavat rahan arvon heikentymistä, olisivat jatkossa vähentymässä.

Kun siis inflaatiopaineet laskevat kahdessa maailman suurimmassa kansantaloudessa, ei sijoittajilla ole tarvetta suojautua rahan arvon heikentymistä vastaan kultasijoituksilla.

Inflaatiopaineiden keventymisen lisäksi kullan hintaa laskevat luultavasti huhut, joiden mukaan Kypros keräisi lisävaroja kultavarantojaan myymällä.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös