Indikaattorit

Teollisuuden tilaukset laskevat edelleen

Teollisuuden uusien tilausten lasku jatkui helmikuussa, kertovat Tilastokeskuksen uudet tilastot. Uusien tilausten arvo oli vuoden 2013 helmikuussa 9,7 prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Tammi-helmikuussa tilaukset vähenivät 9,4 prosenttia vuoden takaisesta. Vuonna 2012 uusia tilauksia kertyi 6,3 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2011.

Teollisuuden uusien tilausten lasku jatkui helmikuussa. Tilaukset ovat olleet selvässä laskussa jo kolmen kuukauden ajan suhteessa edellisvuoden vastaaviin kuukausiin. Tarkastelluista päätoimialoista kasvua oli paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla 2,2 prosenttia. Tilaukset sen sijaan vähenivät tekstiiliteollisuudessa 16,9 prosenttia, metalliteollisuudessa 13,4 prosenttia ja kemianteollisuudessa 7,6 prosenttia verrattuna vuoden 2012 helmikuuhun.

Tilastokeskus muistuttaa, että voimakkaat heilahtelut ovat kuukausitasolla tyypillisiä. Arvoltaan suuriakaan uusia tilauksia ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle, vaan ne kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle sellaisenaan.

Click to comment

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä (artikkeleita ja mainosbannereita), ja sivusto voi saada ko. sisällöistä julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
x x
Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Sisällöntuottajaksi
Digipaketti
Anna palautetta
 

Tilaa uutiskirje

Copyright © 2017 Salkkumedia Oy

Ylös