Yritysuutiset

Outokumpu harkitsee arvokkaan osansa myyntiä

Outokumpu harkitsee VDM-liiketoiminnan myymistä. Nordea arvioi Inoxum-yrityskaupan mukana tulleen VDM:n olevan merkittävä osa koko yhtiön tämän hetken arvosta.

Outokumpu ilmoitti pörssitiedotteessaan aloittaneensa VDM-liiketoimintayksikköään koskevan strategisen arvioinnin. Outokumpu selvittää liiketoiminnan kasvua ja kannattavuutta parhaiten tukevat vaihtoehdot, joko Outokummun osana tai sen ulkopuolella.

Eli käytännössä tämä tarkoittaa VDM-yksikön mahdollista myyntiä.

Outokumpu osti VDM:n osana Inoxum-yrityskauppaa vuonna 2012. VDM on markkinajohtaja korroosion ja kuumuutta kestävissä erikoismetalliseoksissa, kuten nikkeli-, titaani- ja zirkoniumseostuotteissa, ja palvelee laajaa asiakaskuntaa lentokone-, energiateollisuudessa ja kemian alalla sekä muiden teollisuuden aloilla.

VDM:n myynti oli vuonna 2012 1,3 miljardia euroa, ja sen palveluksessa on noin 2 000 työntekijää.

Inoxum-kaupan jälkeen Outokummun velkaisuusaste on kasvanut merkittävästi. Yhtiö joutuu nyt miettimään keinoja taseen vahvistamiseksi ja VMD-liiketoiminnan myynti on yksi varteenotettava mahdollisuus, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

Outokumpu ei ole eritellyt VMD-liiketoiminnan kannattavuutta erikseen, mutta Nordea arvioi sen olevan tällä hetkellä olevan ferrokromiliiketoiminnan ohella ainoa yhtiön osa joka tuottaa positiivista kasavirtaa.

VDM-liiketoiminnan arvo saattaa olla merkittävä osa koko Outokummun arvosta. ”Ilman tarkempaa tietoa liiketoiminnan arvoa on haastava arvioida, mutta Nordea ennustaa mahdollisen myyntihinnan voivan yltää aina 900 miljoonaan euroon asti. VMD-liiketoiminnan liikevaihto oli viime vuonna 1,3 miljardia euroa”, Nordea toteaa aamukatsauksessa.

Outokummun markkina-arvo on tällä hetkellä noin 1,3 miljardia euroa. Mikäli Nordean arvio VDM:n arvosta pitää paikkansa olisi sen osuus koko Outokummun markkina-arvosta peräti yli 70 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös