Talouden trendit

Varainhoitoyhtiö: väestötrendien merkitystä aliarvioidaan

Globaalin varainhoitoyhtiön Standard Life Investmentsin mielestä demografisten trendien kaltaisten tekijöiden merkitystä on aliarvioitu useimmissa makroanalyyseissä, vaikka ne voivat vaikuttaa talouden kehitykseen merkittävästi.

Vaikka väestötrendit eivät yleensä ole suuri huolenaihe, joskus ne saavat pääosan ja suuren yleisön huomion.

Uusin Global Perspective -katsaus tarkastelee demografisten trendien vaikutusta talouksien kehittymiseen esimerkiksi työvoiman muutosten tai ikääntyneiden hoitokustannusten nousun takia. Viime aikoina eläkkeet ovat olleet tapetilla, kun eläkemaksuja yritetään sovittaa väestöprofiilin muutoksiin. Vaikka väestön ikääntymistä ei voida välttää, sen seurauksiin voidaan vaikuttaa oikeilla toimenpiteillä.

“Demografiset paineet kerääntyvät hyvin hitaasti, ja siksi niihin kiinnitetään huomiota vain hetkittäin. Juuri nyt olemme tilanteessa, jossa demografiset näkökohdat nousevat useimpien hallitusten asialistalla korkealle”, Standard Life Investmentsin vanhempi ekonomisti Douglas Roberts sanoo.

”Tapana on lykätä politiikan muuttamista, kunnes se on aidosti tarpeellista. Ei ole vielä liian myöhäistä, mutta suurten talouksien on tunnistettava kipupisteet ja toimittava päättäväisesti. Yhdysvalloissa listan kärjessä on julkisen talouden alijäämä, Japanissa maahanmuuttoon suhtautumisen löysentäminen, Kiinassa syntyvyyden nousu, Euroopassa eläkeuudistus ja työajan pidentäminen. Parlamenteille on kuitenkin vaikeaa viedä läpi muutoksia tällaisissa asioissa. Suuret ikäluokat ‒ eläkkeellä tai lähellä sitä ‒ hallitsevat todennäköisesti asioiden etenemistä edelleen, sillä heillä on sananvaltaa ainakin demokraattisissa talouksissa pelkästään suuren määränsä takia.”

Nykysuhdanteessa suurien talouksien ikääntyminen osuu erittäin epäsuotuisaan aikaan, sillä maiden on selvittävä vielä suuren finanssikriisin tuhoista.

Lähde: Cocomms Oy

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös