Sijoitusstrategiat

Likviditeetti nakertaa sijoitustuottoja

Osaketuottojen kasvun eväätSijoitusvarojen pitäminen helposti realisoitavissa kohteissa ei välttämättä ole pitkän aikavälin tuottojen kannalta aina se paras vaihtoehto.

Sijoittajan kannattaa aina pitää osa sijoitusvaroista käteisenä – esimerkiksi osakemarkkinoiden ja arvostustasojen romahduksesta syntyviä ostomahdollisuuksia silmällä pitäen.

Sijoitussalkku saattaa silti olla liiankin likvidi. Näin ainakin ajattelee Citi Private Bank. Citin mukaan sijoittajat menettävät pitkän aikavälin tuottomahdollisuuksia hyvin likvideissä sijoituskohteissa, kuten esimerkiksi paljon vaihdetuissa osakkeissa.

Niiden sijoittajien, joiden sijoitustoiminnan tavoitteet kohdistuvat pitkälle tulevaisuuteen, ei pitäisi olla liian huolissaan sellaisista epälikvideistä sijoituskohteista kuten kiinteistöt, hedgerahastot tai pääomasijoitusrahastot.

Epälikvidien sijoitusten arvo on aliarvioitu, Citi kertoo uusimmassa sijoituskatsauksessaan. Epälikvidien sijoituskohteiden potentiaaliset tuotot ovat korkeampia, ja ne tuovat lisäarvoa tasapainotettuun sijoitussalkkuun, Citi jatkaa.

Kuinka paljon epälikvidit sijoituskohteet tuovat sitten lisätuottoa?

Citi Privat Bank ennustaa seuraavalle 10 vuodelle (syyskuusta 2013 alkaen) eri omaisuuslajeille seuraavat keskimääräiset vuosituotot:

Kehittyneiden maiden suurten yhtiöiden osakkeet (large cap)6,70 %
Kehittyneiden maiden yrityslainat3,40 %
Pääomasijoitukset (private equity) ja kiinteistöt11,90 %

 

Epälikvidien pääomasijoitusten ja kiinteistöjen ennustetut vuosituotot ovat siis huomattavasti korkeammat kuin likvidien sijoituskohteiden tuotot.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös