Strategiat

Buffettin ohje sijoittajille – seuraa peliä, älä tulostaulua

5 taitoa, jotka meidän kannattaa oppia Warren Buffettilta

Legendaarisen sijoitusgurun Warren Buffettin mukaan menestyvä sijoittaja ei välitä sijoitusten päivittäisistä hintamuutoksista.

Tärkeämpää on miettiä, miten sijoitukset saadaan tuottamaan.

Maailman parhaaksi sijoittajaksi tituleerattu Warren Buffett on lähestynyt sijoittajia jälleen perinteisellä kirjeellä yhtiönsä Berkshine Hathawayn osakkeenomistajille.

Uusimmassa kirjeessään Buffett kertoo, miten hän teki aikoinaan rahaa kahdella pienellä kiinteistösijoituksella: Nebraskassa sijaitsevalla maatilalla ja Manhattanin kauppakiinteistöllä.

Molemmat sijoitukset Buffett hankki edullisesti hetkillä jolloin hinnat olivat tulleet kuplan jälkeen reippaasti alas. Molemmissa tapauksissa Buffetilla ei ollut erityistä osaamista ostamiinsa kiinteistöihin.

Mikä kaikkein tärkeintä, molempiin kiinteistöihin Buffett sijoitti, koska hän oletti että ne tulisivat olemaan erittäin tuottavia investointeja. Buffettia ei kiinnostunut, mikä kiinteistöjen markkinahinta olisi tulevaisuudessa.

”Näissä kahdessa sijoituksessa minä mietin vain sitä, mitä nämä sijoitukset voisivat tuottaa, enkä välittänyt lainkaan niiden päivittäisistä markkina-arvostuksista”, Buffett selittää.

”Pelit voittavat ne pelaajat jotka keskittyvät peliin, eivät ne, joiden katseet ovat liimautuneet tulostauluun”, Buffett vertaa.

Buffett varoittaa sijoittajia päivittäisten osakekurssien seuraamisen vaaroista. Sijoittaja saattaa päätöksissään sortua epäloogiseen käyttäytymiseen jos hän seuraa epäloogisia markkinaliikkeitä.

Myös makrotalouteen liittyvien mielipiteiden, uutisten tai markkina-ennusteiden seuraaminen on Buffetin mielestä ajanhukkaa. Kun Buffett osti Nebraskan ja Manhattanin kiinteistöt vuosina 1986 ja 1993, talousennusteet eivät häntä kiinnostaneet.

Kooste Buffetin kirjeestä löytyy tästä Fortune-lehden linkistä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös