Indikaattorit

Sijoittaja, seuraa pitkien jenkkikorkojen liikkeitä

Euroopan keskuspankki saattaa vielä laskea ohjauskorkoa. Sijoittajien kannalta merkityksellisempien pitkien korkojen muutos riippuu kuitenkin USA:n korkojen suunnasta. Pitkien korkojen suunta on ylöspäin, arvioi Nordea.

Vaikka Euroopan keskuspankki on jo laskenut ohjauskoron historialliselle 0,25 prosentin tasolle, saattaa keskuspankki laskea ohjauskorkoa vielä lisää, arvioi Nordea.

Navigaattori raportissaan Nordea toteaa, että ohjauskorossa saattaa olla vielä laskuvaraa esimerkiksi 10 korkopistettä. Tämä ei ole sinänsä paljoa, mutta se kertonee siitä, että ohjauskorossa ei ole nousupaineita.

Ohjauskoron pysyminen alhaalla johtuu euroalueen alenevasta inflaatiosta ja vaisusta talouskasvusta.

Euroalueen talous kasvoi viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä vaivaiset 0,3 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä. Nordean mukaan myös ostopäällikköindeksit lupailevat kuluvan vuoden ensimmäiselle neljännekselle kasvua jonka ”vauhti ei päätä huimaa”.

Myös inflaatio on pysynyt alhaalla. Tammikuussa inflaatio oli vuositasolla vain 0,8 prosenttia ja odotukset helmikuun inflaatioluvuista pysyvät alhaalla, Nordea arvioi.

EKP:lle olisi siis halutessaan mahdollisuuksia keventää rahapolitiikkaa.

Ohjauskoron mahdollisella laskemisella ei ole suurta merkitystä. Nordean mukaan suurempi vaikutus olisi likviditeettiä tukevilla toimilla.

Sijoittajien kannalta merkityksellisten pitkien korkojen kehitykseen EKP ei kuitenkaan voisi toimillaan juurikaan vaikuttaa. Nordean mukaan euroalueen pitkät korot riippuvat USA:n pitkien korkojen suunnasta.

Kun USA:n poikkeuksellisen kylmä talvi jää taakse, saattavat nousevat jenkkikorot vetää euroalueen pitkät korot nousuun, Nordea päättelee.

”Vaikka EKP rajaisi nousua, se ei kokonaan katkea”, Nordea toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös