Markkinakommentit

Sijoitusguru Jim Rogers ostaa halpoja venäläisosakkeita

Kuva: Gage Skidmore

Venäläisosakkeiden markkina-arvot voisivat kolminkertaistua, ja silti ne olisivat halpoja, sanoo sijoitusammattilainen. Esimerkiksi sijoitusguru Jim Rogers ostaa nyt venäläisosakkeita.

Venäjän osakemarkkinat ovat laskeneet kuluvan vuoden aikana jo 18 prosenttia. Ukrainan kriisin seurauksena ulkomaalaiset sijoittajat ovat vetäneet pois sijoituksiaan Venäjän osakemarkkinoilta ja velkakirjoista.

Lännen asettamat talouspakotteet saattavat entisestään pahentaa Venäjän finanssimarkkinoiden näkymiä.

Epäluottamus Venäjää kohtaan näkyy myös ruplan valuuttakurssissa. Ruplan arvo on laskenut lähes 9 prosenttia dollariin nähden tämän vuoden aikana.

Sijoitusguru Jim Rogers sijoittaa Venäjälle

”Venäjän osakemarkkinat ovat tällä hetkellä yksi maailman halvimmista, ja luultavasti myös yksi vihatuimmista”, sanoo sijoitusguru Jim Rogers Reutersille.

Venäläisosakkeiden keskimääräinen p/e-kerroin on nyt vain noin 4. Vertailun vuoksi: Yhdysvaltojen S&P-osakeindeksin p/e-kerroin on tällä hetkellä noin 16. Osinkotuottokin on Venäjällä jo peräti 5 prosenttia.

”Nyt on aika ostaa Venäjää”, Rogers neuvoo.

Venäjä-sijoituksissa pitää olla kuitenkin kärsivällinen, sillä Venäjään kohdistuvat talouspakotteet saattavat vielä koventua.

Rogers on kuitenkin sijoittanut Venäjälle viimeisten puolentoista vuoden ajan. Jos pakotteita tulee lisää, ja osakkeet laskevat edelleen, syntyy Venäjälle lisää hyviä ostomahdollisuuksia, Rogers tuumailee.

Sijoitusguru etsii Venäjältä erityisesti muita kuin energia-alan yhtiöitä. Venäjän pörssissä energia on yliedustettuna – 58 prosenttia RTS indeksin markkina-arvosta on energiayhtiöitä.

Osakkeiden arvostustasot erittäin alhaalla

Myös kehittyville ja reunamarkkinoille sijoittava FMG Funds –yhtiö hakee mahdollisuuksia nyt Venäjältä.

”Uskomme että Venäjän osakkeet ovat nyt tasolla, mikä tekee niistä houkuttelevia osto-kohteita”, FMG:n pääsalkunhoitaja Joe Portelli sanoo Reutersille.

Venäjän RTS-indeksin suurimmat yhtiöt Gazprom OAO ja NK Lukoil OAO ovat markkina-arvoiltaan 13 prosenttia koko indeksin arvosta. Gazpromin p/e-kerroin on huikean alhainen – vain 2,6. Se on selvästi arvostustasoltaan alhaisempi kuin muiden BRIC-maiden energiayhtiöt.

”Venäläisosakkeiden hinnat voisivat kolminkertaistua, ja silti ne olisivat alihintaisia. Eivätkä venäläisosakkeet ole lähelläkään konkursseja”, sanoo Seven Investment Management yhtiön salkunhoitaja Chris Darbyshire.

Eikä venäläisyhtiöiden tuloskunnossakaan ole moittimista.

Darbyshiren mukaan venäläisosakkeiden osakekohtaiset tulokset ovat pysyneet tänä vuonna suhteellisen vakaina. Sen sijaan jenkkiyhtiöiden ja muiden kehittyneiden maiden yhtiöiden tulosodotukset ovat olleet laskussa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös