Viestintäpalvelu Cision listasi Suomen 10 suosituinta talousblogia. Listalta löytyy myös muutamia sijoittamiseen keskittyviä blogeja.
Ei ole yllätys että listan kärkipäässä toiselta sijalta löytyy Kohti taloudellista riippumattomuutta –blogi, joka on erityisesti sijoittamiseen keskittyvien blogien edelläkävijä Suomessa.
Muita sijoitusaiheisia blogeja Cicionin listalla ovat Laiska sijoittaja, Arvosijoittajan tie ja Rakas sijoituspäiväkirjani.
Cicionin laatiman listan ykkönen on Raha ja talous –blogi. Se ei ole varsinaisesti sijoitusblogi, vaan se keskittyy talousteoriaan, ja siinä erityisesti rahateoriaan.
Cicion perustelee Raha ja talous –blogin valintaa seuraavasti:
” Top 10 -listan ykköseksi nousi Raha ja talous -blogi, joka pyrkii postauksissaan analysoimaan johdonmukaisella otteella modernin rahan olemusta. Blogin keskeisiä teemoja ovat mm. keskuspankkien, yksityisten pankkien ja valtion roolit rahanluontiprosessissa, erilaiset rahapoliittiset näkemykset sekä rahan yhteiskunnallinen merkitys.”
Cicion painotti valinnoissaan erityisesti linkityksiä ja kommentteja, mutta myös päivitystiheyttä, päivitysten lukumäärää sekä bloggaajan ja lukijoiden välistä vuorovaikutusta.
Cision rajasi arviointikriteerien ulkopuolelle toimituksellisten medioiden blogit.
Blogiksi Cision määritteli sivustot, joiden sisältö on käänteisessä kronologisessa järjestyksessä, sisältöä luovat yksilöt tai tunnistettavien yksilöiden joukko ja sisältö on käyttäjien kommentoitavissa.
Top 10 -talousblogit Suomessa helmikuussa 2014 (Lähde: Cision Finland Oy):
1. Raha ja talous
2. Kohti taloudellista riippumattomuutta
3. Laiska sijoittaja
4. Kaikenhuipun blogi
5. Arvosijoittajan tie
6. Kaninkolo
7. Oikeaa tietä
8. Saituri
9. Talouden tulkki
10. Rakas sijoituspäiväkirjani
Minulle ainakin oli yllätys, että Salkunraekntaja ei listalle päässyt. Juttuja on tullut varsin aktiiviseen ja sisältöä riittää. Ei tainnut historia riittää listalle pääsyyn. Taloudellinen rippumattomuus löytyi listan alusta, vaikka nykysellään päivitystahti aika verkkainen. Tulevaisuudessa nähdään miten Salkunrakentajan käy.
WF
Kiitos kannustavasta kommentista.
Jos ihan tarkkoja ollaan, niin SR-sivusto ei tuolle listalle sisältönsä puolesta kyllä kuuluisikaan, koska SalkunRakentajahan ei varsinaisesti ole blogi. Blogien yksi keskeinen ominaisuus on henkilökohtaisen näkökulman painotus, mikä SR-sivustolla pyritään pitämään tietoisesti vähäisenä.