Yritysuutiset

Osakesäästäjien keskusliitto epäilee Oralin ostotarjouksen järkevyyttä

Osakesäästäjien mukaan hammaslääkäriketju Oralin osakkeista annetun julkisen ostotarjouksen tarjoushinta on alhainen verrattuna tyypillisiin ostotarjouksissa annettuihin preemioihin nähden.

Pääomasijoitusyhtiö CapManin hallinnoimat rahastot tekivät tällä viikolla ostotarjouksen kaikista Oral Hammaslääkäreiden osakkeista. Capmanin esittämä tarjoushinta on 6,40 euroa osakkeelta. Ostotarjouksen voimassaoloaika on alustavasti 25.4. – 15.5.2014.

Ostotarjouksen hyväksyminen veisi Oralin osakkeenomistajilta mahdollisuuden hyötyä hammaslääkäriketjun kasvupotentiaalista, Osakesäästäjien keskusliitto toteaa tiedotteessaan.

”Oral Hammaslääkärit Oyj on viime vuosien aikana panostanut voimakkaasti kasvuun. Kasvuvaiheessa olevan yhtiön todellinen tuottopotentiaali realisoituu yleensä vasta useiden vuosien kuluessa. Yhtiön vieminen pois pörssistä vie yhtiön nykyisiltä osakkeenomistajilta mahdollisuuden päästä nauttimaan tästä tuotosta”, Osakesäästäjät toteaa.

Osakesäästäjien mukaan pääomasijoittajat ovat olleet viime vuosina valmiita maksamaa terveysliiketoimintaa harjoittavista yhtiöistä varsin huomattavia preemioita. Euroopan väestön ikärakenteesta johtuen näiden yhtiöiden kasvupotentiaali on merkittävä.

Osakesäästäjien Keskusliiton näkemyksen mukaan esitetty tarjoushinta on alhainen suhteessa yhtiön osakkeen hintaan ennen tarjousta ottaen huomioon julkisissa ostotarjouksissa osakkeista tyypillisesti maksettavat preemiot.

Tuottopotentiaalista johtuen julkisissa ostotarjouksissa osakkeista tarjoudutaan lähes poikkeuksetta maksamaan vallitsevaa pörssikurssia merkittävästi korkeampi hinta, Osakesäästäjät painottaa.

Osakesäästäjät huomauttaa myös, ettei pääomistajilla ole tarvetta saada Oralin osakkeista parasta mahdollista hintaa tässä vaiheessa.

”Oral Hammaslääkärit Oyj:n tapauksessa yhtiön nykyiset pääomistajat ovat sopineet olevansa mukana yhtiön omistajakunnassa jatkossakin, mikä poistaa heiltä intressin saada yhtiöstä paras mahdollinen hinta tässä vaiheessa.”

Tarjoushinta on vain noin 9,0 prosenttia korkeampi kuin Oralin perjantain päätöskurssi eli 5,87 euroa ja noin 18,5 prosenttia korkeampi kuin Oralin keskikurssi 5,40 euroa viimeisten kuuden kuukauden aikana.

Tarjouksentekijä on Capmanin rahastojen määräysvallassa olevan Renideo Groupin omistama Renideo Holding.

Kommentoi
Ylös
>