BlackRockin BGF Asian Dragon -rahastonhoitaja Andrew Swan kertoo, miksi Aasian kasvutarina ei ole alkuunkaan ohi. Swan paljastaa myös neljä mielenkiintoista osakesijoitusta Aasian markkinoilta.
Bruttokansantuotteiden aleneminen Aasiassa ja maiden siirtyminen tuotantovetoisuudesta kulutuspainotteisuuteen ovat saaneet Swanin mukaan sijoittajat uskomaan, että Aasian kasvunäkymät ovat heikentyneet. ”Aasian sijoitusnäkymät eivät kuitenkaan ole niin synkät kuin voisi odottaa. Uudet, edistysmieliset hallitukset vastaavat kasvun haasteisiin ja esteisiin rohkealla politiikalla. Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen nyt on taas mielenkiintoista sijoittaa Aasiaan”, Swan toteaa.
Uudet, yrittäjien vetämät kasvuyritykset hyödyntävät nyt sitä, että valtiot höllentävät laajasti otettaan taloudesta. Vanhoissa, pöhöttyneissä valtio-omisteisissa yhtiöissä saadaan aikaan upeita tuloksia keskittymällä kuluihin ja kassavirtaan yhtiöiden sopeutuessa entistä kaupallisempaan ja kilpaillumpaan ympäristöön.
Muutamia kiinnostavia sijoitusmahdollisuuksia ovat:
- Petrochina: Kiinan suurin öljy-yhtiö, jossa valtio on enemmistöomistajana. Esitettyjen energian hinta- ja hallintauudistusten mukaan Petrochinan pitäisi pystyä saamaan reilu hinta tuotteistaan, leikkaamaan kustannuksiaan ja hallitsemaan tuotantoaan enemmän tuoton kuin määrän näkökulmasta. Tämän seurauksena kannattavuus ja kassavirta voivat nousta merkittävästi.
- Mediatek: Viimeisen viiden vuoden aikana älypuhelimista on tullut massatuotteita kalliiden luksustuotteiden sijaan. Muutokseen ovat vaikuttaneet pienenevät kustannukset ja laajentuva mallivalikoima kehittyvissä maissa. Taiwanilainen Mediatek on tämän trendin keskipisteessä. Se tuottaa riittävän edullista teknologiaa, jonka avulla yhtiön asiakkaat voivat kehittää ja tuottaa puhelimia nopeasti massamarkkinahinnoilla.
- Shinhan-pankki: Maailmantalouden hitaasti elpyessä kasvaa myös monien Korean viemien tuotteiden, kuten laivojen ja teollisuuslaitosten, kysyntä. Näistä saatava raha virtaa takaisin maan talouteen, jossa sen odotetaan lisäävän asuntolainojen kysyntää ja luottokorttien käyttöä pitkän pysähtyneisyyden jälkeen. Shinhan on laajin rahoituspalvelujen konserni Koreassa, mutta sen osakkeen hinta on alhainen.
- Glenmark: Intia on rakentanut mainetta kustannustehokkaiden ja turvallisten rinnakkaislääkkeiden valmistajana. Vuonna 2015 yli kolmanneksen maailmassa myytävistä lääkkeistä arvioidaan olevan rinnakkaislääkkeitä. Kaksi pitkän aikavälin trendiä tukee tätä liiketoimintaa: väestön ikääntyminen kehittyneissä maissa ja kehittyvien markkinoiden keskiluokan kasvaminen. Ikääntyvät käyttävät enemmän rahaa terveydenhoitoon kuin nuoret, ja keskiluokkaistuvat pystyvät käyttämään siihen rahaa entistä enemmän. Glenmarkin arvostus on houkutteleva. Lisäksi se on rakentanut vahvan aseman kehittyvillä markkinoilla ja hakee nopeaa kasvua Latinalaisesta Amerikasta ja Itä-Euroopasta. Toisin kuin muut vastaavat yritykset Glenmark investoi tutkimukseen ja kehitystyöhön ja myy syntyvät keksinnöt taas merkkituotteiden valmistajille, mikä luo lisätuottoja yhtiölle.
”Kuten nämä yritykset osoittavat, mahdollisuudet hyötyä Aasiassa tapahtuvista muutoksista ovat valtavat. Aasian kasvutarina ei ole alkuunkaan ohi”, Swan toteaa.
Lähde: Cocomms Oy.