Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Seuraa Somessa

Kestävätkö kehittyvät markkinat paineet?

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja, sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Varainhoitoyhtiö Standard Life Investments uskoo, että kehittyvien markkinoiden laajamittaisen kriisin todennäköisyys on vähäinen. Maailmassa on kuitenkin kriisipesäkkeitä, jotka sijoittajien pitäisi ottaa huomioon.

Uusi Global Horizons -katsaus selittää, miten Standard Life Investmentsissä on tehty kartoitus ulkoisista, sisäisistä ja institutionaalisista mittareista ja epätasapainoista. Kartoituksen laativat pääekonomisti Jeremy Lawson ja kehittyvien markkinoiden ekonomisti Nicolas Jaquier. Rahastonhoitajat ja sijoittavat voivat käyttää kartoitusta apunaan ja lisätä ymmärrystään kehittyvien markkinoiden taloudellisista ja rahoituksellisista tiedoista.

”Yksi sijoittajayhteisössä vellovista ajankohtaisista kysymyksistä on se, onko kaikkia kehittyviä markkinoita koskeva kriisi näköpiirissä. Miten kehittyvät markkinat selviävät Yhdysvaltain rahapolitiikan normalisoitumisesta? Mitä vaikutuksia Kiinan talouden kovalla laskulla olisi?” sanoo Jeremy Lawson.

Kehittyvien markkinoiden kriisien ennustamiselle ei ole täydellistä välinettä, ja sijoittajien tunnelmaa voi sitäkin olla vaikea arvioida. On kuitenkin olemassa tekijöitä, jotka lisäävät yksittäisen maan kriisialttiutta. Standard Life Investmentsin kartoitus arvioi kehittyvien talouksien herkkyyttä tuleville shokeille.

Vaikka talouden näkymät ovat aiempaa haastavampia kehittyville talouksille muutamana seuraavana vuonna, sijoittajien pitäisi huomata maiden väliset erot sijoittaessaan varojaan. Kriisialttiita maita ovat Venezuela ja Ukraina, ja riskit ovat nousussa joillakin tärkeimmillä markkinoilla, kuten Brasiliassa ja Turkissa.

”Valtaosa kehittyvistä maista on kehittänyt poliittisia rakenteitaan sitten vuosien 1997‒1998, jolloin nähtiin edellinen suuri kriisi. Epätasapainotekijät eivät enää ole niin vakavia, joten laajamittaisen kriisin riski on pienentynyt. Hallitusten pitäisi kuitenkin tehdä vielä töitä talouksiensa suojaamiseksi shokeilta ja nopeuttaa uudistusten toteuttamista nostaakseen pitkän aikavälin kasvuvauhtiaan.”

Lähde: Cocomms Oy

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli
sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

USA:n tuloskausi alkanut vahvasti

Seuraava artikkeli
sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Vierasblogi: Mitä on kvantitatiivinen sijoittaminen? Osa II