Kumppaniblogit

Paljonko salkussa pitäisi juuri nyt olla osakkeita?

En ole pessimistinen osakemarkkinoiden tulevaisuuden suhteen, mutta erinomaisiin tuottoihin ei ole yhtä helppoa päästä kuin aikaisemmin. Tämä johtuu kohonneesta hintatasosta, jonka vuoksi pitkän aikavälin tuotto-odotus jää alle 10 prosenttiin. En kuitenkaan ole myynyt omistuksiani, koska tavoitteenani on kasvattaa eli rakentaa sijoitusvarallisuutta, eikä purkaminen ole rakentamisesta.

Ohessa on oman Shareville-salkkuni allokaatio, josta näemme, että osakkeiden osuus on 99,9 prosenttia. Toki minulla on toisilla tileillä käteistä pahan päivän varalle, mutta ennemminkin etsin hyviä uusia sijoituskohteita, kuin myyn kalliiksi nousseita osakkeita.

allokaatio_5.3.2015

Toisille sijoittajille myyminen voi hyvinkin olla ajankohtaista esimerkiksi eläkeiän lähestymisen vuoksi. Minun tavoitteeni on vuodessa 2030, joten turha arvailu vuoden 2016 pörssikehityksestä on parempi jättää muille asiantuntijoille.

Aktiivisella salkun säätämisellä on hyvin vaikeaa saavuttaa pitkänjänteisen omistajan tuottoja. Toki joudun luopumaan aktiivisen sijoittamisen tuomasta jännityksestä, mutta iän myötä en koe enää edes nauttivani arvaamisesta.

Mika Hyttinen
Sijoituskirjailija

6 kommenttia
Avatar
Tapio Haavisto 15.3.2015
| |
Paljonko salkussa pitäisi olla osakkeita? Otsikkokysymykseen voisi lyhyesti vastata, että osakkeiden painoarvon alentaminen saattaa nyt olla liian aikaista, jos yleinen talouskasvu jatkuu nykyisenä ja vieläkin siitä parantuu tulevina vuosina. Näin näyttää olevan siitä huolimatta, että ilmeisesti USA:ssa osakkeiden hinnat saattavat tippua kuluvana ja erityisesti ensi vuonna? Ovathan amerikkalaiset osakkeet nousseet jo 6 vuotta hyvin vakaasti ja nyt on jo menoillaan ”yliaika” kuluvalle nousujaksolle. Tästä on nähtävissä jo nyt tietoa viimeisten kuukausien aikana. Amerikkalaiset pitävät oman vientiteollisuutensa näkymiä tosi huolestuttavina dollarin vahvistumisesta johtuen. Vastaavasti Euroopassa ja meilläkin Suomessa vientinäkymät ovat parantuneet ja edelleen parantumassa samoista syistä. Jos tällaista kehitystä jatkuu useita vuosia, ei kannata vähätellä alkaneen kehityksen tulevia vaikutuksia! Euroopassa osakenäkymät poikkeavat jyrkästi jenkkinäkymistä. Tuhannen taalan kysymys onkin se, mitä osakkeille Euroopassa tapahtuu, jos USA:n osakemarkkina sakkaa? Oma arvaukseni on se, että korkojen nousu alkaa vaikuttaa myös osakemarkkinoilla vuonna 2016, jolloin korkopainot tulevat tarkemmin harkittaviksi. Siihen asti voidaan salkkujen osakepainoja yksityissijoittajien salkuissa pitää maksimissaan, jopa 70 – 80 %:n tasolla sijoittajien varovaisuudesta riippuen? tapio.haavisto@siop.fi
Avatar
Pekka 30.3.2015
| |
Mikä olisi fiksuin tapa pyrkiä ennakoimaan pörssilasku? Ajatuksissani olisi vähentää tai myydä toviksi koko osakevarallisuuteni, mutta mikä olisi tässä fiksuinta? Myydessä verottaja ottaisi 13 000€, joka tuntuu itsestäni todella vastentahtoiselta. Ajatuksenani olisi siis myydä kerrankin "riittävän" ajoissa ja palata takaisin omasta mielestä sopivassa kohtaa, mutta 13 000€ veron kiinniotto olisi tässä heti alussa selätettävänä. Miten olette itse tehneet peliliikkeitä vastaavissa tilanteissa?

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös