Osakeanalyysit

Tämä sijoitusyhtiö hinnoitellaan alle osien summan

Lähde: Panostaja Oyj

Lähde: Panostaja Oyj

Sijoitusyhtiö Panostajan osake hinnoitellaan markkinoilla yli 10 prosentin alennuksella verrattuna sen osien summaan, arvioi analyysitalo Inderes.

Panostaja on sijoitusyhtiö, jonka sijoitusportfolioon kuuluu yhdeksän tytäryhtiötä, kolme osakkuusyhtiötä ja 8 prosentin osuus Rollock Oy:ssä.

Panostajan sijoituksien arvo luo pohjan Panostajan osakkeen arvolle, joka Inderesin näkemyksen mukaan painottuu erityisesti seuraavaan kolmeen: digipainamisen markkinajohtaja Granoon, oviympäristön turvallisuuteen erikoistuneeseen Fleximiin ja talotekniikkayhtiöön KotiSuniin.

Analyysitalon arvion mukaan Panostajan osien summa on noin 59 MEUR eli 1,15 euroa/osake. “Olemme arvottaneet osakkeen 15 %:n alennuksella suhteessa osien summaan. Tukea osien summa-laskelmallemme antaa myös perinteiset kertoimet”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Lisäksi Panostajalla on tasapainoinen portfolio, jossa on hyvä toimialahajautus. Inderes muistuttaa kuitenkin, että merkittävä osa liiketoiminnasta on kuitenkin riippuvainen Suomen kehityksestä, mikä on portfolion suurin riski. Konsernin liikevaihdosta selvästi yli 90 prosenttia tulee Suomesta.

Panostaja-osake-032015

Panostajan sijoitusportfolion merkittävin omistus (noin 47 prosenttia) on digipainamisen markkinajohtaja Grano.

“Grano on mielestämme jo saavuttanut valtaosan potentiaalista ja uskomme Panostajan irtautuvan Granosta lähivuosina. Tämä on merkittävä ajuri Panostajan osakkeelle, sillä se tuo esille taseessa ja portfoliossa piilevän arvon”, Inderes toteaa.

Inderes uskoo Panostajan arvostuksen korjaantuvan sijoittajien huomatessa taseessa olevan merkittävän piilevän arvon, mikä voi tapahtua esimerkiksi yhtiön irtautuessa erinomaisesti kehittyneestä Granosta.

Inderesin tavoitehinta Panostajan osakkeelle on tasan 1,00 euroa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös