Osakeanalyysit

FIM listasi pörssin mahdolliset yrityskauppakohteet

Sijoituspalvelutalo listasi kolmella kriteerillä Helsingin pörssin mahdolliset yritysjärjestelykohteet.

Potentiaalisten ostokohteiden kriteereinä FIM käytti yritysten velkaantuneisuutta, arvostustasoa ja FIM:n arviota muista tekijöistä, sijoituspalvelutalo kertoo aamukatsauksessaan.

Velkaantuneisuus ja arvostustaso vaikuttavat FIM:n arvioon yhtiöiden arvostuksen ja korkoympäristön luoman mahdollisuuden kautta. ”Alhainen velkaantuneisuus mahdollistaa edullisen velan käytön oston rahoituksessa ja mahdollistaa pääomarakenteen optimoinnin kaupan yhteydessä”, FIM toteaa.

Maltillinen arvostus puolestaan on FIM:n mukaan tärkeä kriteeri hyödynnettäessä matalaa korkotasoa maltillisella (arvostus)riskillä.

Kolmannessa kriteerissä FIM arvioi yhtiöiden yritysjärjestelypotentiaalia omistuksen tai toimialan yleisen yritysjärjestelypotentiaalin näkökulmasta.

Potentiaalisimmat yritysjärjestelykohteet ovat seuraavat yhtiöt:

Metso
Kemira
PKC Group
Wärtsilä
Caverion
Konecranes
Amer Sports
Tikkurila
Pöyry
Oriola-KD

 

Metso on jo saanut ensimmäisen ostotarjouksen, mikä on FIM.n mukaan voinut aktivoida myös muita kiinnostuneita. ”Valtion osuus ei ongelma, koska omistus ei ole strateginen”, FIM toteaa.

Kemira jäänyt hieman pieneksi ja FIM:n mukaan toimialla paljon isoja konsolidaattoreita.

PKC Group toiminut aiemmin konsolidaattorina, mutta horisontaalinen integraattori saattaisi olla kiinnostunut vahvan niche-aseman omaavasta yhtiöstä, FIM toteaa.

Kommentoi
Ylös
>