Markkinakommentit

Sijoitusstrategi: Härkämarkkinoilla ei osakkeiden arvostuskuplaa

Osakemarkkinoilla ei ole klassista arvostuskuplaa ja mahdollinen korjausliike tarjoaa siksi sijoittajille ostomahdollisuuksia, arvioi Alexandria Pankkiiriliikkeen päästrategi.

Osakemarkkinoilla on takana on nyt yli kuusi vuotta kestänyt kurssinousu, ja osakkeet ovat monin paikoin jo ylittäneet edelliset, vuoden 2007 kurssihuippunsa, Alexandrian päästrategi Tero Wesanko toteaa pankkiiriliikkeen markkinakatsauksessa.

“Alkuvuoden ilotulituksen jälkeen meno on ymmärrettävästi alkanut jo hirvittää osaa sijoittajista, ja pohdiskelu kamelin selän katkeamisesta nouseekin esiin yhä useammin. Usein silloin kun kaikki uskovat markkinoiden nousun jatkuvan, ja pystyvät myös perustelemaan sen itselleen, tiedämme kokemuksesta, että nousumarkkina on lähestymässä loppuaan”, Wesanko toteaa.

Osakkeille ei nykyisessä alhaisten korkojen maailmassa ole juurikaan vaihtoehtoja.

“On huomioitava, että niin kauan kun korkomarkkinoiden tuotto kyntää nollassa tai sen alapuolella niin todellisia vaihtoehtoja osakemarkkinoille on hyvin vähän, jos ollenkaan”, päästrategi toteaa.

Wesankon mukaan maailman osakkeiden tarjoama vajaan 6 prosentin tulostuotto ja kohtuullinen, paikoin jopa 3-4 prosentin osinkotuotto tekee osakesijoituksista edelleen houkuttelevia.

Osakkeiden arvostustasokaan ei päästrategin mukaan ole vielä kohtuuttoman korkea.

“Osakemarkkinoiden tulosperusteinen arvostus (P/E) asettuu kuluvan vuoden konsensusennusteella tarkastellen noin 17:ään, mikä on hieman yli historiallisen keskiarvon, muttei hinnoitteluna edelleenkään liian haastava”, Wesanko arvioi. Kuitenkin selvää näyttöä yritysten tuloskasvusta tarvitaan jatkossakin, ettei nousu nojautuisi yksin arvostuskertoimien nousun ja keskuspankkien elvytystoimien varaan.

Wesankon mukaan klassisesta arvostuskuplasta ei voi edelleenkään puhua. Osakkeet ovat nousseet pääsääntöisesti tuloskasvun tahdissa, etenkin maailman tärkeimmillä osakemarkkinoilla USA:ssa.

Mahdollinen korjausliike tulisi siis nykyisessä ympäristössä nähdä lähinnä otollisena ostotilaisuutena ja riskin lisäämisen paikkana, Wesanko esittää. “Pitkän nousun jälkeen ajallisen ja kansainvälisen hajauttamisen tärkeys kuitenkin korostuu – ilmaisia lounaita ei markkinoilla enää juuri ole.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös