Markkinakommentit

Nordea suosii riskiyrityslainoja – valtionlainoja pienempi korkoriski

Riskiyrityslainojen perustekijät ovat hyvässä kunnossa ja siksi Nordea pitää ne ylipainossa markkinasuosituksissaan.

Valtionlainakorkojen noususta huolimatta riskiyrityslainat ovat tuottaneet alkuvuodesta 3,7 prosenttia. “Viime vuonna riskiyrityslainoilla oli vaikeat ajat, kun öljyn hinnan lasku levensi yhdysvaltalaisten energiayhtiöiden riskimarginaaleja”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan tällä hetkellä kansainvälisten riskiyrityslainojen korko on 6,3 prosenttia ja riskimarginaali 4,9 prosenttia. “Riskimarginaali on laskenut alkuvuoden kuluessa, mutta se on edelleen selvästi korkeampi kuin viime kesänä, jolloin se kävi 3,6 %:ssa ennen öljyn hinnan laskun aiheuttamaa hermoilua”, pankki toteaa.

Korkosijoitusten suurin epävarmuustekijä on tällä hetkellä korkotason kehitys. Markkinoilla odotetaan Yhdysvaltojen keskuspankin aloittavan koronnostot tämän vuoden aikana.

Yrityslainoille korkojen nousu ei ole kuitenkaan samalla tavalla myrkkyä kuin pitkille valtionlainoille.

Nordean mukaan nimittäin korkotason noustessa riskiyrityslainat ovat valtionlainoja ja yrityslainoja edullisemmassa asemassa kahdesta syystä. Ensinnäkin riskiyrityslainojen korkoriski on valtionlainoja ja yrityslainoja pienempi johtuen riskiyrityslainojen lyhyemmistä juoksuajoista. Toiseksi, korkeampi luottoriskimarginaali antaa puskuria korkojen nousua vastaan.

Nordea odottaa yrityslainojen menestyvän edelleenkin kohtuullisesti, vaikka globaali talouskasvu on hieman hidastunut alkuvuoden aikana.

“Yrityslainojen perustekijät ovat kuitenkin kunnossa, sillä yritysten velanhoitokyky on hyvä ja rahoitustarpeet on hoidettu lähivuosiksi. Yritysten velkaantuneisuus on viime aikoina kasvanut nopeammin kuin yritysten tulokset, mutta tämä ei ole vielä heikentänyt yritysten velanhoitokykyä merkittävästi”, pankki toteaa.

Nordean mukaan sijoittajat odottavat että liikkeeseenlaskijoiden maksuhäiriöitä tapahtuu tänä ja ensi vuonna vähemmän kuin historiassa keskimäärin. “Kohtuullisen korkeat korot ja maltilliset maksuhäiriöriskit houkuttelevat yhä riskiyrityslainamarkkinoille, joten pidämme ne edelleen ylipainossa markkinasuosituksissamme.”

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös