Markkinakommentit

Nordea suosii riskiyrityslainoja – valtionlainoja pienempi korkoriski

Riskiyrityslainojen perustekijät ovat hyvässä kunnossa ja siksi Nordea pitää ne ylipainossa markkinasuosituksissaan.

Valtionlainakorkojen noususta huolimatta riskiyrityslainat ovat tuottaneet alkuvuodesta 3,7 prosenttia. ”Viime vuonna riskiyrityslainoilla oli vaikeat ajat, kun öljyn hinnan lasku levensi yhdysvaltalaisten energiayhtiöiden riskimarginaaleja”, Nordea toteaa markkinakommenteissaan.

Nordean mukaan tällä hetkellä kansainvälisten riskiyrityslainojen korko on 6,3 prosenttia ja riskimarginaali 4,9 prosenttia. ”Riskimarginaali on laskenut alkuvuoden kuluessa, mutta se on edelleen selvästi korkeampi kuin viime kesänä, jolloin se kävi 3,6 %:ssa ennen öljyn hinnan laskun aiheuttamaa hermoilua”, pankki toteaa.

Korkosijoitusten suurin epävarmuustekijä on tällä hetkellä korkotason kehitys. Markkinoilla odotetaan Yhdysvaltojen keskuspankin aloittavan koronnostot tämän vuoden aikana.

Yrityslainoille korkojen nousu ei ole kuitenkaan samalla tavalla myrkkyä kuin pitkille valtionlainoille.

Nordean mukaan nimittäin korkotason noustessa riskiyrityslainat ovat valtionlainoja ja yrityslainoja edullisemmassa asemassa kahdesta syystä. Ensinnäkin riskiyrityslainojen korkoriski on valtionlainoja ja yrityslainoja pienempi johtuen riskiyrityslainojen lyhyemmistä juoksuajoista. Toiseksi, korkeampi luottoriskimarginaali antaa puskuria korkojen nousua vastaan.

Nordea odottaa yrityslainojen menestyvän edelleenkin kohtuullisesti, vaikka globaali talouskasvu on hieman hidastunut alkuvuoden aikana.

”Yrityslainojen perustekijät ovat kuitenkin kunnossa, sillä yritysten velanhoitokyky on hyvä ja rahoitustarpeet on hoidettu lähivuosiksi. Yritysten velkaantuneisuus on viime aikoina kasvanut nopeammin kuin yritysten tulokset, mutta tämä ei ole vielä heikentänyt yritysten velanhoitokykyä merkittävästi”, pankki toteaa.

Nordean mukaan sijoittajat odottavat että liikkeeseenlaskijoiden maksuhäiriöitä tapahtuu tänä ja ensi vuonna vähemmän kuin historiassa keskimäärin. ”Kohtuullisen korkeat korot ja maltilliset maksuhäiriöriskit houkuttelevat yhä riskiyrityslainamarkkinoille, joten pidämme ne edelleen ylipainossa markkinasuosituksissamme.”

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös