ETF-analyysit

Mallisalkut miinuksella kesäkuussa – Suomi-osakemallisalkussa uusi kärki

Kaikki mallisalkut tekivät tappiota kesäkuussa. Parhaiten menestyi matalariskisin korkosalkku. Suomi-osakkeisiin sijoittava mallisalkkumme hakkasi jälleen selvästi indeksin.

Mallisalkkuja voi tarkastella täältä (salkkujen sisällön näkeminen edellyttää kuukausi- tai vuosijäsenyyttä).

Liity jäseneksi!

Kaikkien mallisalkkujen ja vertailuindeksien tuottojen laskemisessa on käytetty kokonaistuottoindeksejä.

Suomi Fundamentti

Suomi Fundamentin suoritus jatkui kesäkuussa parempana kuin indeksin. Mallisalkkumme laski 2,5 %, kun OMX Helsinki cap laski 3,7 %. Kesäkuun lopun päivityksessä Suomi Fundamentin kärkikolmikko oli: Aspo, Affecto ja Atria. Nyt kärkeen nousi Atria, Affecto säilyi toisena ja kolmanneksi nousi Fortum. Mielestämme markkinat suhtautuvat nyt yltiönegatiivisesti Fortumiin. Täältä löytyy lyhyt analyysi Fortumista.

Myös Suomalaisten osakkeiden valintatyökalu on päivitetty. Siellä kärkisijalla ovat Nordea ja toisena Sponda. Kirjoitimme kiinteistösijoitusyhtiöistä sijoitusidean. Sponda ja muut kiinteistösijoitusyhtiöt ovat tällä hetkellä houkuttelevia. Helsingin pörssistä löytyy nyt paljon houkuttelevia osakkeita. Valintatyökalumme kärkiyhtiöistä ja mallisalkkumme avulla saa rakennettua hyvin hajautetun Suomi-salkun.

Osakkeiden nousua Suomessa ja Euroopassa estää ainoastaan Kreikka. Lue kaikki Kreikka-kommenttimme täältä. Emme edelleenkään tiedä, miten Kreikan käy. Ei tosin tiedä kukaan mukaan, koska tragediafarssi saa päivittäin uusia ennalta arvaamattomia käänteitä.

Korkotuoton Metsästäjä

Korkotuoton Metsästäjä tuotti kesäkuussa -2,1 % ja vertailuindeksi -2,1 %. Korkosalkkumme tavoittelee n. 4 %:n vuotuista tuottoa. Kuluvan vuoden tuotto on 8,4 %. Emme pidä korkoinstrumentteja erityisen houkuttelevina, vaan tarjolla on lähinnä korkoriskiä!

Kesäkuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet ETF:t Korkotuoton Metsästäjässä olivat:

Kesäkuu 2015 TOP 3:

Kesäkuu 2015 Bottom 3:

Passiivinen Kulupihtari

Passiivinen Kulupihtari -mallisalkkumme laski kesäkuussa 2,9 % ja vertailurahastot 2,7 %. Suomen suosituimmista yhdistelmärahastoista koostettu salkku on hävinnyt mallisalkullemme pitkässä juoksussa. Tuottoeroa on kertynyt mallisalkun hyväksi yhdeksässä vuodessa noin 20 %-yksikköä. Ero syntyy pääosin kuluerosta. Mallisalkkumme hallinnointikustannus on vain 0,222 %, kun hallinnointikustannus rahastosalkussa on 1,5 %.

Kesäkuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet ETF:t Kulupihtarin salkussa olivat:

Kesäkuu 2015 TOP 3:

Kesäkuu 2015 Bottom 3:

Strategiamestari

Strategiamestari-mallisalkun tuotto kesäkuussa oli -3,3 % ja vertailuindeksin -3,2 %. Tänä vuonna Strategiamestari on tuottanut 10,9 % ja vertailuindeksi 7,2 %.

Kesäkuun parhaiten ja heikoiten tuottaneet arvopaperit Strategiamestarissa olivat:

Kesäkuu 2015 TOP 3:

Kesäkuu 2015 Bottom 3:

Artikkeli on julkaistu alun perin Sijoittaja.fi-sivustolla 1.7.2015.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös