Sijoitusideat

Sijoituskonkarit tankkasivat Fortumia – salkussa vahva Venäjä-painotus

Venäjä-kehittyvät-markkinat-072015

Kim ja Tom Lindströmin osakesalkussa energiayhtiö nousi Nokian Renkaiden jälkeen toiseksi suurimmaksi omistukseksi. Sijoittajien salkussa on nyt vahva painotus Venäjällä toimivissa kotimaisissa pörssiyhtiöissä.

Sijoituskonkareiden salkussa on vahva Venäjä-painotus, mikä on heidän mukaansa tarkoituksellista riskinottoa. Lindströmien kahdella suurimmalla omistuksella, Nokian Renkailla ja Fortumilla, on suuri osa toiminnastaan Venäjällä. Venäjällä on myös keskeinen rooli Lindströmien viidenneksi suurimmalla omistuksella, Aspolla.

Näiden kolmen yhtiön osuus koko Lindströmien salkusta on peräti 30 prosenttia.

Miksi Lindströmit sijoittavat huomattavan riskiseen Venäjän markkinaan?

”Tämä ei tarkoita, että uskoisimme Venäjän talouteen. Ennemminkin olemme sitä mieltä, että markkinat ovat voimakkaasti ylireagoineet Venäjän toimien vuoksi. Kuulimme viime syksynä, että monet suuret institutionaaliset sijoittajat ovat pyyhkineet Venäjän maailmankartaltaan ja ovat luopuneet sijoituksista Venäjästä riippuvaisiin yhtiöihin. Mielestämme tämä näkyy kurssikehityksessä”, Lindströmit toteavat Nordnetblogissaan.

Fortum houkuttelee poikkeuksellisen alhaisella arvostustasollaan. ”Fortumin osakekohtainen oma pääoma oli kesäkuun lopussa 16,76 euroa. Ostohinnallamme P/B-luku on noin 0,9. On kulunut enemmän kuin kymmenen vuotta siitä kun Fortumia on voinut ostaa alle tasearvon. Yhtiön pitäisi joko tuhota pääomaa tai yhtiön omistuksien arvostuksessa pitäisi olla suurta epävarmuutta, jotta substanssialennus olisi perusteltavissa”, Lindströmit tuumaavat.

Fortumin substanssialennus ei ole Lindströmien mukaan perusteltua, koska sen liiketoiminta on erittäin stabiilia ja melko kannattavaa. Eikä energiayhtiöllä ole suuria liikearvoeriä taseessaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös