Osakeanalyysit

Tässä Helsingin pörssin parhaat osinko-osakkeet

Sijoituspalvelutalo FIM:n arvion mukaan Helsingin pörssistä löytyy useita yli viiden prosentin osinkotuottoja tarjoavia yhtiöitä.

Kiinan talouskasvun aiheuttama globaali kurssilasku on painanut osakekursseja voimakkaasti myös Helsingin pörssissä, FIM toteaa aamukatsauksessaan. Sijoituspalvelutalon mukaan ensimmäisiä merkkejä kurssilaskun taittumisesta on saatu, mutta epävarmuuden voidaan olettaa jatkuvan vielä kuukausia.

Tässä tilanteessa sijoittajien mielenkiinto saattaakin palata houkuttelevaa arvostustasoa ja korkeaa osinkotuottoa tarjoaviin osakkeisiin.

FIM:n mukaan eteenkin korkean osinkotuoton yhtiöiden voidaan katsoa olevan houkuttelevia tarjoamalla tasaista kassavirtaa.

Keskuspankkien toimet lisäävät omalta osaltaan osinkoyhtiöiden houkuttelevuutta. ”Tätä vahvistaa edelleen odotukset matalana pysyvistä koroista, joita vahvistaa odotukset USA:n keskuspankin koronnoston lykkääntymisestä sekä Kiinan keskuspankin eiliset uudet elvytystoimet”, FIM toteaa.

FIM laski Helsingin pörssin yhtiöiden efektiivisen osinkotuoton, eli osakekurssit suhteessa ennustettuun osinkoon. Lisäksi sijoituspalvelutalo laski odotetun jakosuhteen, joka kertoo ennustetun osinkotason kestävyydestä.

”Kurssilaskun myötä lukuisista Helsingin pörssin yhtiöistä on odotettavissa yli 5% osinkotuottoa. Osinkotuotto on mielestämme houkutteleva, kun huomioidaan esimerkiksi Saksan 10-vuoden riskittömän koron olevan nyt noin 0,7% tasolla ja 30-vuoden 1,3% tasolla”, FIM toteaa.

Listan mielenkiintoisimpia yhtiöitä osinkosijoittajan kannalta ovat ne jotka pystyvät tarjoamaan korkeaa osinkotuottoa alhaisella jakosuhteella. Tällaisia yhtiöitä ovat FIM:n listalla esimerkiksi Nordea, Aspo, Affecto, Raute, Okmetic, Talentum, Sponda ja UPM-Kymmene.

Sen sijaan listan kärjessä paistatteleva Fortum jakaa FIM:n laskelmien mukaan reippaasti vuositulostaan suuremman osingon, mikä viittaa siihen, ettei yhtiön osinko tule välttämättä tulevina vuosina pysymään noin korkealla.

YhtiöOsinkotuottoJakosuhde
Fortum9,0%144%
Capman7,5%123%
Nordea6,8%73%
Citycon6,6%91%
TeliaSonera6,4%81%
Aktia6,2%80%
Aspo6,1%69%
Nokian Renkaat6,1%79%
Affecto5,8%46%
Tieto5,7%83%
Ramirent5,7%98%
Raute5,5%52%
Asiakastieto5,5%86%
Okmetic5,4%79%
Kesko5,4%92%
Talentum5,3%60%
Restamax5,3%73%
Sponda5,2%54%
Alma Media5,2%68%
Sampo5,0%71%
Tikkurila5,0%78%
Kemira5,0%73%
UPM-Kymmene5,0%60%
Metso5,0%72%
Lassila & Tikanoja5,0%77%
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös