Sijoitusideat

Mielenkiintoisia osakenostoja Suomi-osakkeiden valintatyökalusta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-osakkeiden kehitys on ollut selvästi markkinaindeksiä parempaa.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun tavoitteena on antaa suomalaisille osakesijoittajille ideoita siihen, mihin Suomi-osakkeisiin sijoittaa. Vertailua voi tehdä joko kokonaispisteiden perusteella tai yhtiöiden eri ominaisuuksien perusteella.

Poiminnat Suomalaisten osakkeiden valintatyökalusta

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun kärkikolmikossa kahinoidaan. Kärjessä totuttuun tapaan on kuitenkin kuningas Raute, joka saa täydet pisteet tulosmomentista ja -arvostuksesta. Rauten kehitys on ollut pitkään melko vauhdikasta. Viiden vuoden annualisoitu tuotto on ollut noin 14 % p.a., mikä jo itsessään on ollut hyvä. Kolmen vuoden annualisoitu tuotto on ollut vielä parempaa yli 27 % p.a. Vuoden alusta Raute on tuottanut hämmästyttävät 92 %!

UPM-Kymmene karautti omistajan elkein suomiosakkeiden jaetulle 2. sijalle. Vielä kaksi viikkoa sitten UPM-Kymmene keikkui listan puolivälin tuntumassa 52 pisteellään. Nyt kuun alusta UPM-Kymmene liehittelee sijoittajia valintatyökalusta saamillaan 69 pisteellä. UPM-Kymmene saa hyvät pisteet lähes kaikilta osa-alueilta, mutta täydet kympit saa tulosmomentista. UPM-Kymmene onkin ollut melkoisessa nousukiidossa lokakuun alusta alkaen, jolloin UPM-Kymmenen kurssi oli 13,4 €/osake tuntumilla. Tänään 4.11. osakkeen kurssi on noin 17,75 €.

Jaetulla toisella sijalla ovat myöskin Technopolis ja Nordea. Nordea toimii osinkokoneena, saaden täyden kympin osinkoarvostuksesta. Nykyhinnalla Nordean tämän vuoden toteutunut 0,62 € osinko olisi ollut n. 6 % osakkeen hinnasta. Technopolis ei jää kuin hieman jälkeen Nordealle osinkoarvostuksessa, saaden siitä siistin ysin.

Top viitoseen mahtuu myös Sampo. Sampon kurssikehitys on ollut melko tasaisen yläviistoon menevää. Ei siis mikään ihmekään, että Sampo saa täyden kympin kokonaisriskistä ja tulosmomentista. Myös osinkopoliittisesti Sampo on houkutteleva. Osinkotuotto nykyhinnalla on noin 4,3 %. Sampon osinko on noussut vuoden 2009 0,80 €:stä joka vuosi. Vuonna 2015 osinko oli jo 1,95 € ja maksettujen osinkojen odotetaan yhä kasvavan ensi vuonna.

Suomalaisten osakkeiden valintatyökalun TOP-salkkujen historiallinen kehitys

Alla olevassa kuvaajassa on esitetty työkalun perusteella parhaimpien osakkeiden ja yleisindeksien kehitykset kesäkuun 2014 alusta lähtien. Tuottoeroa TOP-salkkujen hyväksi on syntynyt merkittävästi.

  • Parhaiden osakkeiden korit (TOP 5, 10 ja 15) jatkavat hyvää kehittymistään (+43,9 % / +35,1 % / +31,1 %) ja tuottaneet keskimäärin selvästi indeksejä enemmän.
  • Seurannan aikana suuryhtiöt ovat tuottaneet 15,7 %, keskisuuret 17,5 % ja pienet 24,2 %.

20151030-suomiosakkeet

TOP 10-osakkeiden ja indeksien kehitys lokakuun loppupuolella

Kaikki osakekorimme tekivät hyvää tulosta lokakuussa. Suuryhtiöt (OMX Helsinki 25) nousivat lokakuun loppupuolella 4,3 %, kun TOP 5 -osakekorimme nousi maltillisemmin 3,8 %. TOP-10 -osakekorimme löi suurimmat luvut pöytään, nousten 4,9 % lokakuun loppupuolella. Myös TOP 15 -osakekori nois ihan hyvin: 3,4 %. Keskisuurten ja pienten yhtiöiden indeksit nousivat hieman vähemmän: +2,6 % ja +2,5 %.

Katso uusi TOP-lista täältä!

Edellinen TOP 10-lista (per 15.10.2015) ja osakkeiden kehitys lokakuun loppupuolella 15.10.-31.10.2015:

20151104-toposakkeet-suomi

Tuotot TOP-salkuille on laskettu tasapainotettuna keskiarvona päivän päätöskursseista. Tuotot on indeksoitu alussa indeksipisteeseen 100. Tuottoja ei ole rasitettu kaupankäyntikuluilla tai mahdollisilla verovaikutuksilla. Historiallinen tuotto ei ole tae tulevasta. Top-Bottom-listat perustuvat Sijoittaja.fin jäsenille tarkoitettuun osakevalintatyökaluun, joka on yli kymmenen vuoden kehitystyön tulos. Se pohjautuu akateemisen ja investointipankkien tutkimustiedon sekä käytännön salkunhoitokokemuksen hyödyntämiseen. Hyödynnämme työkalua aktiivisesti myös omassa varainhoidossamme. Tuottojen laskennan ja Osakevalintatyökalun listan päivitystiheys on kaksi viikkoa alkaen 1.6.2014.

Tuloskausi

Kolmannen kvartaalin tuloskausi on käynnissä. Olemme julkaisseet tuloskaudesta kaksi artikkelia:

Artikkeli on alun perin julkaistu Sijoittaja.fi-sivuilla 5.11.2015.

Kommentoi
Ylös
>