Sijoitusideat

Oksaharjun osakesuosikit ovat osinkojen kasvattajia

Osakestrategi ja suosittu sijoituskirjailija Jukka Oksaharju nostaa kolme kotimaista yhtiötä osinkosuosikikseen.

Oksaharju valitsi osinkosuosikit kolmella kriteerillä. Yhtiön osingon suuruus suhteessa osakkeen kurssitasoon tulee olla korkea, osakekohtaisessa osingonjaossa tulee olla lähivuosina kasvunäkymiä ja nykyisen osinkotason tulee olla kestävää suhteessa yhtiön tämän hetken tuloskuntoon nähden.

Oksaharju painottaa erityisesti osakekohtaisen osingonjaon kasvunäkymän merkitystä. Osinkosijoittaja saa suojaa pääomatappioilta globaalin elvytyksen vähentyessä parin kolmen vuoden aikaikkunassa. Kun uuden sijoituksen osinkotuottovaatimus aikanaan kasvaa, pitävät kurssitasonsa parhaiten ne yhtiöt, jotka kasvattavat osakekohtaista osinkoaan, sijoituskirjailija päättelee Nordnetblogissa.

Oksaharjun osinkosuosikkien kolmen kärjestä löytyy pörssin keskimääräistä korkeampi pohjaosinkotuotto, johon yhdistyy myös maltillinen osakekohtaisen osingonjaon kasvunäkymä seuraavien kolmen vuoden aikana.

Tässä Oksaharjun osinkosuosikit:

Aspo

Aspo on Venäjä-sidonnainen yhtiö, joka on menestynyt päämarkkinoidensa turbulenssissa hyvin. “Yhtiön asteittain kohentunut tuloskunto on vahvistanut tasetta, mikä mahdollistaa osinkotason nostamisen jopa 25 prosentilla 0,40 eurosta 0,50 euroon osaketta kohden. Omassa kokoluokassaan Aspo tarjoaa poikkeuksellisen tuhtia 7 prosentin osinkotuottoa”, Oksaharju toteaa.

Alma Media

Oksaharjun mukaan Alma Median tuloskäyrä näyttää kääntyneen nousu-uralle monivuotisen vaikean markkinatilanteen jälkeen. “Yritysjärjestelyt, liikevaihdon laskun edessä siintävä pysähtyminen ja jatkuva kustannuskuri mahdollistavat tuloksen maltillisen nousu-uran lähivuosina. Omalla toimialallaan poikkeuksellisen terveen taseen omaava Alma Media kykenee nostamaan voitonjakoaan 0,12 eurosta 0,15 euroon, suhteellisesti 25 prosenttia. Noston toteuttamalla mediayhtiö kiilaisi yli viiden prosentin osinkotuottoa tarjoavien kerhoon.”

Nordea

Nordea voi kasvattaa Oksaharjun mukaan osingonjakoaan reilut 10 prosenttia. “Osakekohtaisena osinkona nousu on mahdollinen 0,62 eurosta ainakin 0,70 euroon. Osinkotason nousu perustuu taseen vahvistumisen ja tuloskunnon hienoisen kohentumisen yhdistelmään. Nordea on Sammon osakkuusyhtiö, ja sidoksen kautta pankin lähivuosien kasvu on korkealla prioriteetilla yritysjohdon piirustuspöydällä, jotta Sampo voi jatkaa omaa osingonkorotussarjaansa.” Oksaharju muistuttaa kuitenkin, että kaksikosta Nordea on kuitenkin selvästi houkuttelevammin hinnoiteltu liki 7 prosentin tuotollaan.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös