Sijoitusideat

Tulosvaroituksesta viis, tämä yhtiö saa edelleen ostosuosituksen

Tilitoimisto Talenomin tulosvaroitus koskee vain yhtiön lyhyen aikavälin haasteita, Inderes arvioi.

Inderes ei ole huolissamme Talenomin pitkän aikavälin näkymistä, sillä yhtiö toimii defensiivisellä tilitoimistoalalla.

Inderesin mukaan tilitoimiston kulutaakka on vuodelle 2015 korkealla tasolla kasvuponnisteluiden sekä uuden automatisoidun kirjanpitojärjestelmän kehityksen takia. Talenom priorisoi kuitenkin kasvua eikä kannattavuutta tulevina vuosinakin.

“Talenom on erittäin kaukana optimaalisesta tuloksentekokyvystään, mikä näkyy korkeina arvotuskertoimina”, Inderes toteaa Nordnetin aamukatsauksessa.

Tilitoimisto on yksi digitalisaation voittajista.

“Näemme Talenomin rahavirrassa sekä kannattavuudessa suuren kasvupotentiaalin liiketoiminnan korkean skaalautuvuuden vuoksi, mikäli yhtiö onnistuu toimialaa kilpailuttamalla voittamaan lisää markkinaosuutta. Uskomme yhtiön tämän hetken kasvuponnisteluiden olevan hyvin perusteltuja ja järkeviä huomioiden toimialan rakennemuutos, kannattavuus, fragmentoituneisuus sekä digitalisaatio”, Inderes toteaa.

Talenomin P/E- ja EV/EBITDA -kertoimet ovat tällä hetkellä korkeita, mikä johtuu kasvuponnisteluiden mukana tuoman kulutaakan takia. “Kasvukuluilla ja aktivoinneilla oikaistut vuosien 2016 ja 2017 EV/EBITDA-kertoimet ovat 6,0x ja 4,4x”, Inderes toteaa.

Osakkeen kurssikehitys kuvastaa analyysitalon näkemyksen mukaan markkinoiden heikkoa luottamusta Talenomin sijoittajatarinaan ja toisaalta tämän hetken heikkoa tuloskuntoa, johon markkinat nyt keskittyvät.

“Uskomme osakekurssin toipuvan nopeasti, mikäli yhtiö pystyy todistamaan kasvavan skaalan virtaavan voitoksi osakkeenomistajille”, Inderes arvioi.

Inderes toistaa Talenomille tulosvaroituksen jälkeen osta-suosituksen, mutta laskee osakkeen tavoitehinnan 7,50 euroon aiemmasta 9,00 eurosta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös