Tarvitsetko lainaa helposti ja nopeasti tilillesi? Älä huoli, se on mahdollista! Pikalainoja voi hakea kätevästi netissä ympäri vuorokauden ja rahat voivat olla tililläsi jopa muutamassa minuutissa.
Pienlainoja tarjoavia pankkeja ja rahoituslaitoksia on netissä valtava määrä. Lainatuotteet saattavat poiketa toisistaan ainakin koron ja muiden kulujen sekä laina-ajan suhteen, ja ennen lainan hakemista kannattaakin käyttää hieman aikaa lainojen vertailuun. Seuraavassa kerromme, mitkä 10 tekijää kannattaa ottaa huomioon lainaa valitessa.
1. Lainasumma
Ennen lainan hakemista on syytä miettiä tarkasti, millaisen summan haluat lainata. Jotkut yritykset tarjoavat uusille asiakkailleen ilmaista ensilainaa, mutta yleensä lainan kustannukset ovat suhteessa lainasummaan. Älä lainaa enempää rahaa kuin oikeasti tarvitset.
2. Takaisinmaksuaika
Pikalainojen takaisinmaksuajat vaihtelevat viikoista kuukausiin ja jopa vuosiin. Yleensä lainan kokonaiskustannukset ovat sitä korkeammat, mitä pidempi laina-aika on. Mieti siis etukäteen realistisesti, milloin voit maksaa lainasumman takaisin.
3. Kertalaina vai kulutusluotto
Viime vuosina tapahtuneiden lakimuutosten myötä perinteisiä, kertaluonteisia pikavippejä myöntävien yritysten määrä on vähentynyt ja yhä useammat yritykset tarjoavat asiakkailleen jatkuvaluonteisia kulutusluottoja. Asiakkaan kannalta oleellinen ero näissä on se, että kertaluotto maksetaan yhdessä erässä takaisin laina-ajan päättyessä, kun taas kulutusluottoa lyhennetään sovitulla kuukausierällä. Kuukausierän suuruus voi olla kiinteä summa tai jokin tietty määrä avoimesta lainamäärästä.
4. Takaisinmaksukyky
Tee realistinen budjetti ja pohdi, millä aikataululla voit lyhentää lainaa. Älä tee budjetistasi liian tiukkaa ja lainan maksueristä liian suuria, sillä silloin lainan lyhentäminen saattaa vaikeutua pientenkin yllättävien menojen ilmaantuessa. Älä ota lainaa, jos et voi maksaa sitä takaisin.
5. Takaajat
Löytyykö lähipiiristäsi ihminen, joka haluaisi auttaa sinua lainan saamisessa? Mahdollinen takaaja saattaa edesauttaa lainansaamista tai parantaa lainaehtoja.
6. Yksin vai yhdessä
Lainaa voi hakea yksin tai yhdessä jonkun toisen henkilön kanssa. Yhteishakijan käyttö edistää lainan saamisen todennäköisyyttä ja parantaa lainaehtoja, se voi esimerkiksi laskea lainan korkoa. Yhteishakija on yleensä avio- tai avopuoliso, mutta se voi olla myös joku muu sinulle läheinen henkilö.
7. Maksuväline verkko-ostoksiin
Osa yrityksistä tarjoaa kulutusluottoa myös maksuvaihtoehtona verkkokauppaostoksiin. Asiakkaalle myönnetään tietty luottomäärä, jonka puitteissa asiakas voi nostaa rahaa pankkitililleen tai tehdä ostoksia tietyissä verkkokaupoissa. Jos haluat käyttää luottoasi verkko-ostoksiin, huomioi se lainanantajaa valitessasi.
8. Omien taloustietojen jakaminen
Lainan hakeminen edellyttää usein omien tulo- ja menotietojen antamista. Mieti, oletko todella valmis lähettämään palkka- ja muut tarvittavat todistukset hakemuksen liitteinä tai haluatko antaa rahoituslaitokselle oikeuden analysoida pankkitilisi tapahtumat esimerkiksi Instantor-palvelun avulla.
9. Eräpäivänsiirto
Maksuvaikeuksien varalle osa yrityksistä tarjoaa mahdollisuutta siirtää lainan lyhennyksen eräpäivää. Eräpäivänsiirto on yleensä maksullinen lisäpalvelu, mutta joskus muutamankin päivän siirto voi riittää.
10. Maksuvapaat kuukaudet
Osa kulutusluottoja myöntävistä rahoituslaitoksista voi myöntää asiakkailleen yhden tai kaksi lyhennysvapaata kuukautta kalenterivuoden aikana. Maksuvapaat kuukaudet pidentävät takaisinmaksuaikaa ja korkoa kertyy myös niiltä kuukausilta.
Info kumppani: http://lainat247.com/