Oma talous

Näin soitat ilmaiseksi netissä – Kuningaskuluttaja listasi sovellukset

Internetin yli käytettäviä ilmaisia videopuhelusovelluksia löytyy joka lähtöön.

Yhä useammalla suomalaisella on puhelimessaan liittymä jossa on rajoittamaton dataliittymä, mutta rajallisesti puheaikaa. Tällaiset liittymät tekevät nettisurffailusta halvempaa, kun dataliikenteen määrästä ei laskuteta erikseen, Kuningaskuluttaja toteaa.

Rajoittamattomalla datalla on myös toinen etu: se helpottaa ilmaisten puhelujen käyttöä.

Netissä käytettävien puhelupalveluiden ainoa rajoite on se, että myös keskustelukumppanien täytyy vain käyttää samaa sovellusta.

Tässä Kuningaskuluttajan listaamat vaihtoehdot ilmaisiin nettipuheluihin:

Skype

Skype-videopuhelupalvelu-062016

Skype on kenties tunnetuin Suomessa käytettävä videopuhelupalvelu. Varsinkin työpaikoilla yrityksille tarkoitettu Skype for Business (aiemmin Lync) on hyvin yleinen. Myös ilmainen Skype on laajasti käytetty.

Microsoftin palvelulla voi soittaa internetin yli ilmaisia puheluja tietokoneiden ja mobiililaitteiden välillä, chattailla sekä tehdä videopuheluja kameralla varustettujen laitteiden kesken.

Skypellä voi myös soittaa kännyköihin, mutta tällöin se on maksullista. Skypestä pitää ostaa puheaikaa.

Facebook Messenger

Facebook-messenger-062016

Facebookin Messengerillä voi soittaa puheluja, videopuheluja sekä konferenssipuheluja eli puheluja tietyn ryhmän kesken. Sovelluksen etuna on sen saumaton integroituvuus huippusuosittuun Facebookiin.

WhatsApp

WhatsApp-videopuhelupalvelu-062016

WhatsApp on lisännyt kovasti suosiotaan viime aikoina ja sillä on maailmalla jo yli miljardi käyttäjää. Sillä voi soittaa laitteesta toiseen ilmaiseksi hyödyntäen rajatonta datayhteyttä tai wlania.

Facetime

Facetime-videopuhelupalvelu-062016

Facetime on Applen omille asiakkailleen tarjoama palvelu, jolla voi soittaa sekä ääni- että videopuheluja. Facetime rajoitteena on käyttöön vaadittava iPhone, iPad tai Mac-tietokone.

Viber

Kuva: Javier Domínguez Ferreiro

Kuva: Javier Domínguez Ferreiro

Viberilla voi lähettää viestejä ja jakaa tiedostoja, mutta myös soittaa ääni- ja videopuheluja. Kuten Skypellä, Viberillä voi soittaa kännyköihin ostamalla puheaikaa. Viber ei ole Suomessa kovin tunnettu mutta maailmalla sillä on lähes 800 miljoonaa käyttäjää.

Kuningaskuluttajan mukaan Viberin etuna on laaja laitetuki, sillä se toimii niin Windowsissa, Macissa ja Linuxissa kuin iOS:ssä, Androidissa ja Windows Phonessakin.

Duo

Duo-Google-videopuhelupalvelu-062016

Duo on Googlen kehittämä videopuhelinsovellus ja se julkaistaan Kuningaskuluttajan mukaan kesällä. Duon käyttö perustuu WhatsAppin tapaan laitteen puhelinnumeroon.

2 kommenttia

2 kommenttia

  1. Jukka Tamminen

    13.6.2016 at 11:54

    Listasta puuttuu selvästi Googlen Hangout, jota käytetään paljon ja joka on teknisesti hyvä ja vakaa.

  2. Teijo Laine

    17.9.2017 at 08:26

    Myöskin Line unohtui…kaveri soitti eilenä Thaimaasta ja oli kuin vieressä olisi puhunut, toimii hyvin 😛

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös