Osakeanalyysit

Tämä kotimainen pörssiyhtiö kärsii Brexitistä eniten

Kuva: Raisio Oyj.

Kuva: Raisio Oyj.

Brexit-äänestyksellä ja sitä seuranneella puntaromahduksella on vaikutuksia moniin Helsingin pörssin yhtiöihin, arvioi Nordea.

Pääosin Ison-Britannian osuus suomalaisyhtiöiden liikevaihdosta on kuitenkin rajallinen, Nordea arvioi markkinakommenteissaan.

”Lisäksi samaan aikaan voimakkaasti vahvistunut dollari rajoittaa etenkin metsäyhtiöiden puntavastatuulta. Suorien brittimarkkina-altistumien ohella toki laajempia riskejä Helsingin pörssin yhtiöille aiheutuu yleisestä epävarmuuden kasvusta ja talouden kasvunäkymien sumuisuudesta Brexit-yllätyksen jälkeen”, pankki toteaa.

Nordean mukaan Helsingin pörssin selkeästi merkittävin ”brittiyhtiö” on elintarvikekonserni Raisio, jonka liikevaihdosta lähes 37 prosenttia kertyi viime vuonna Isosta-Britanniasta.

Raision puntariski tulee kuitenkin lähinnä translaatioriskistä, eli siitä, että ulkomaan valuutassa olevat kirjanpidon tase-erät muutetaa tilinpäätöksessä kotimaan valuuttaan. Raision brittimyynnistä valtaosa tuotetaan Isossa-Britanniassa, Nordea huomauttaa.

Nordea Marketsin arvion mukaan 10 prosentin punnan heikkeneminen vie noin 4 prosenttia Raision tuloksesta, joten tulosennusteita on leikattu vastaavasti.

Nordea Marketsin tänään laskettu tavoitehinta Raision osakkeelle on 4,2 euroa ja suositus on Pidä.

Kotimaisista metsäyhtiöistä UPM-Kymmenellä on suurin altistuma Brexit-päätökselle, Nordea arvioi. Metsäyhtiön liikevaihdosta 10 prosenttia tulee Isosta-Britanniasta, mutta vaikutusta tosin lieventää se, että yhtiöllä on tuotantoa Isossa-Britanniassa. Vastatuuli tulee lähinnä mahdollisesti heikentyvän kysynnän ja punnan heikkenemisen kautta translaatiovaikutuksen myötä.

Raision osake laski tänään yli viisi prosenttia. UPM-Kymmenen kurssi romahti yli 10 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös