Markkinakommentit

FIM: Suomalaisten pörssiyhtiöiden tuloskausi selvästi odotettua vahvempi

Pörssiyhtiöiden kannattavuusmarginaalien kohentuminen pelasti toisen kvartaalin tuloskauden, arvioi sijoituspalveluyhtiö FIM.

FIM:n mukaan yhtiöiden tuloskehitys oli toisella vuosineljänneksellä kokonaisuutena odotuksia vahvempi.

”Ilahduttavaa on, että myös liikevaihtojen osalta tilanne on parantunut. 1Q:lla liikevaihdot jäivät odotuksista 2,5%, kun nyt 2Q:lla liikevaihdot jopa ylittivät hienoisesti odotukset (+0,2%). Positiivinen liikevaihtokehitys yhdessä alhaisten kustannusten johtaa positiiviseen tulosvipuun. Yhteenlasketut operatiiviset liiketulokset olivat 3,6% odotuksia paremmat”, FIM toteaa uusimmassa Sijoitussuositukset-julkaisussaan.

Tuloskausi oli myös lukumääräisesti tarkasteltuna odotuksia vahvempi.

FIM:n mukaan odotuksia paremman operatiivisen tuloksen raportoi 45 prosenttia yhtiöistä. Ensimmäisellä kvartaalilla vastaava lukema oli 39 prosenttia.

Paraneva trendi on FIM:n mukaan havaittavissa myös vertailtaessa yritysten kehitystä edellisvuoteen verrattuna. ”Alkuvuosi (Q1) oli erityisesti liikevaihtokehityksen suhteen heikko. Euromääräinen yhteenlaskettu liikevaihto laski 5,0% edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Liikevaihdon laskun seurauksena myös operatiivinen liiketulos laski 3,0%.”

Toisella vuosineljänneksellä liikevaihdon lasku hidastui 1,1 prosenttiin ja parantuminen oli myös laaja-alaista, kun kaikkiaan 54,5 prosenttia yhtiöistä eli selvästi yli puolet kasvatti liikevaihtoa edellisvuoteen verrattuna, FIM toteaa.

Osakkeet ovat kotimaassa myös arvostukseltaan edelleen houkuttelevalla tasolla.

Vaikka Helsingin pörssin P/E-kerroin on noussut, tarjoavat osakkeet edelleen suhteessa korkosijoituksiin ylivertaista tuottopotentiaalia.

FIM:n mukaan Suomen osakemarkkinoiden riskipreemio on pysytellyt selvästi keskimääräistä korkeammallatasolla kurssien noususta huolimatta, vahvan tuloskauden myötä.

Mitä korkeampi riskipreemio, sitä edullisempia osakkeet ovat – olettaen, että tulosennusteet ja pidemmän aikaväli oletukset ovat kohdillaan.

FIM:n mukaan riskipreemiot ovat painuneet selvästi korkojen osalta, mutta osakkeiden osalta taso on jäänyt suhteellisesti selvästi korkeammalle. FIM.n tarkastelussa osakkeiden riskipreemiot laskettiin Helsingin pörssin 25 suurimmalle yhtiölle.

”Koska osakemarkkinoiden riskipreemio on noussut korkealle, nykyinen arvostus kestää melko paljon huonoja uutisia yrityksiltä tai vaihtoehtoisesti selvää korkotason nousua”, FIM toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös