Sijoitusuutiset

Finanssiteknologia mullistaa rahoitusmarkkinat

Valtionvarainministeriön mukaan teknologisten innovaatioiden laajamittaisen käyttöönoton on arvioitu muuttavan nykyistä finanssimarkkinasektoria voimakkaasti tulevaisuudessa.

Valtiovarainministeriö selvittää, miten finanssiteknologiaa voitaisiin tulevaisuudessa hyödyntää rahoitusmarkkinoilla entistä laajemmin.

Uusien teknologisten innovaatioiden laajamittaisen käyttöönoton on arvioitu muuttavan nykyisiä rahoitusmarkkinoita voimakkaasti tulevaisuudessa.

Finanssiteknologian uskotaan nykyistä tehokkaammin mahdollistavan muun muassa uusia rahoituksen hankkimis- ja välittämismuotoja (esimerkiksi joukkorahoitus) ja maksamistapoja sekä näiden ympärille muodostuvaa uutta yritystoimintaa.

Valtionvarainministeriön mukaan finanssiteknologialla tuotettujen palveluiden odotetaan laskevan kustannuksia, parantavan tehokkuutta ja transaktioiden nopeutta, monipuolistavan rahoitusmarkkinoita sekä lisäävän kilpailua.

Toisaalta laajamittainen digitalisaatio ja esimerkiksi lohkoketjuteknologian (blockchain) nykyistä laajempi hyödyntäminen asettavat erityisesti viranomaisten näkökulmasta myös merkittäviä uusia haasteita erityisesti rahoitusmarkkinoiden häiriöttömän toiminnan ja rahoitusvakauden näkökulmasta.

Valtiovarainministeriö on perustanut asiantuntijaryhmän seuraamaan ja edistämään rahoituspalveluteknologioiden kehittymisen edellytyksiä. Työn tavoitteena on osaltaan edistää monipuolisen rahoituspalveluekosysteemin muodostumista ja kotimaisten rahoitusmarkkinoiden kilpailukykyä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös