Blogit

5 myyttiä miljonääriksi tulemisesta

Haluaisitko sinäkin tulla miljonääriksi? Hyvästele nämä harhaluulot ja olet jo monta askelta lähempänä ensimmäistä miljoonaasi.

Haluaisitko sinäkin tulla miljonääriksi? Hyvästele nämä harhaluulot ja olet jo monta askelta lähempänä ensimmäistä miljoonaasi.

Monet ihmiset tyytyvät ajattelemaan, että miljonääriksi tuleminen on heidän ulottumattomissaan ja vaatii jotain sellaista, mitä heillä ei ole. Silti miljonääriksi tulemista salaa itsekseen toivotaan ja yritetään epätoivoisesti saavuttaa lottoarvonnan kautta. Monelle täysosuma voisi tarkoittaa vapautta valita toisin esimerkiksi työn suhteen. Joku unelmoi lopettavansa työnteon kokonaan, joku toinen taas vaihtaisi kokonaan alaa, mikäli se ei olisi rahasta kiinni. Kolmas ehkä on ajatellut lahjoittavansa rahaa hyväntekeväisyyteen, jos lottopotti joskus osuisi kohdalle. On ihmeellistä, miten niin moni lottoaa vuodesta toiseen miljoonan kuvat silmissään, muttei toteuta monin verroin todennäköisempiä tapoja tulla miljonääriksi.

Totuus taitaa olla, etteivät useimmat ihmiset oikeasti uhraa ajatustakaan toteuttaakseen unelmiansa.

Luulen, että monilla ajatus vaurastumisesta tuntuu niin kaukaiselta, koska he ovat lukittaneet itsensä tiettyihin ajatusmalleihin. Itsekin olen tavattoman usein kuullut esimerkiksi jostakin menestyneestä ihmisestä puhuttaessa lauseen ”hänellä on kyllä käynyt hyvä onni”.

Katsotaanpa seuraavaksi joitakin yleisimpiä myyttejä, jotka sitkeästi elävät ihmisten mielissä ja keskusteluissa rahasta ja vaurastumisesta puhuttaessa.

Myytti 1: Miljonäärit ovat fiksumpia

”Miljonäärien täytyy olla parempia kaikessa ja ainakin paljon tavallista ihmistä viisaampia.” Edellisen lauseen kaltaisiin ajatuksiin törmää jatkuvasti, vaikka todellisuudessa miljonääritkin ovat aivan tavallisia, virheitä tekeviä ihmisiä, he vain ovat saavuttaneet epätavallisia asioita. Julkisuudestakin löytyy monia esimerkkejä menestyneistä ja vaurastuneista ihmisistä, joilla on ollut esimerkiksi lukihäiriön takia oppimisvaikeuksia koulussa. Yksi hyvä esimerkki on itse miljardiomaisuutensa luonut sir Richard Branson, joka kärsi nuorena pahasta lukihäiriöstä.

Viisaus ei siis ole kaikki kaikessa menestyksen tiellä, vaan tärkeämpää on osata asettaa tavoitteita ja tehdä lujasti töitä niiden eteen. Miljonäärit eivät lannistu ensimmäisestä vastoinkäymisestä, eivätkä keksi tekosyitä, miksi eivät voisi tehdä jotain haluamaansa. Onkohan miljonäärin asenne sittenkin vain viitseliäämpi kuin tavallisen ihmisen?

Myytti 2: Miljonäärit ovat vain onnekkaampia

Tai sitten ei. On virhe ajatella varakkailla ihmisillä käyneen vain hyvä tuuri. Toki lottovoittajiakin löytyy, mutta yleisempää on kuitenkin se, että varallisuutta on kasvatettu pitkäjänteisesti ja suunnitelmallisesti sekä kovalla työllä. Todella menestyneet ihmiset ovatkin vanhan sanonnan mukaisesti aidosti oman onnensa seppiä. Muista, että hyvä bisnesidea ei ole vielä mitään: teot ja toteutus ovat ne, mitkä merkitsevät.

Jos ajattelet menestyksen olevan vain onnesta kiinni, voit olla varma, että menestys saa kohdallasi vielä odottaa.

Myytti 3: Miljonäärit elävät yltäkylläisyydessä

Monelle meistä ensimmäinen ajatus miljonääreistä on jotain sen suuntaista, että he elävät luksuselämää suuressa merenrantahuvilassa juhlia järjestellen ja kalliita autoja keräillen. Suurin osa miljonääreistä elää kuitenkin melko tavallista elämää, ilman että miljoonat näkyvät päällepäin juuri ollenkaan.

Useimmat miljonäärit elävät säästeliäästi miljoonistaan huolimatta: he käyttävät rahansa välttämättömyyksiin sekä muutamiin heille itselleen tärkeisiin asioihin, ei kokoaikaiseen luksuselämään. Näin he myös pysyvät varakkaina. Yltäkylläisellä elämäntyylillä miljoonat ovat nopeasti tuhlattu, mutta tarkalla säästösuunnitelmalla ja järkevillä valinnoilla ensimmäinen miljoonasi vain jatkaa kasvamistaan.

Myytti 4: Miljonäärit ovat syntyneet varakkaina

Yksi yleisimpiä harhakäsityksiä on, että tullakseen miljonääriksi on joko synnyttävä miljonääriksi tai saatava perintöä. Läheskään aina asia ei kuitenkaan ole näin. Suomestakin löytyy iso joukko menestyneitä yrittäjiä, jotka ovat rakentaneet varallisuutensa itse. Jokaisen ei silti ole pakko ryhtyä yrittäjäksi tullakseen miljonääriksi. Palkkatyöstä säästäminen on ehkä hitaampaa kuin menestyvällä yrityksellä rikastuminen, mutta pitkäjänteisyys kannattaa.

Luulisi elämän sitä paitsi olevan aika ankeaa, jos vain odottaa mahdollista tulevaa perintöä.

Myytti 5: Miljonääriksi voi tulla vain ansaitsemalla suurta palkkaa

Monet miljonäärit ovat vaurastuneet perustamallaan yrityksellä tai myymällä sen pois. Toiset taas ovat löytäneet kovapalkkaisen unelmatyönsä. Kova palkka ei kuitenkaan ole vaatimus, jotta voisit saavuttaa ensimmäisen miljoonasi, sillä sen keräämiseen on paljon eri keinoja ja myös tavanomaisemmista tuloista säästämällä on mahdollista päästä miljoonaluokkaan.

Suomalaisena esimerkkinä voidaan mainita tavallisen lukion opettajan palkastaan osakkeisiin säästänyt Erkki Sinkko. Joskin Sinkko aloitti säästämisensä sijoittamalla 10 000 euron perintörahat, mutta tuokin on vielä sellainen summa, joka useimmilla meistä on mahdollista säästää, jos vain todella haluamme. Sinkolla on tänä päivänä noin 6 miljoonan euron varallisuus.

2 kommenttia
  • Victor sanoo:

    Kovalla työllä ovat omaisuutensa ansainneet

  • Toope sanoo:

    Pakko sanoa että lukihäiriö ei vaikuta millään lailla älyyn.

  • Ylös
    >