Arvo-osakkeet

Telia nousi Inderesin TOP3-osakelistalle

Telia osakekurssi teleyhtiö

Inderes odottaa teleyhtiö Telialta lähivuosina kannattavuusparannuksesta johtuvaa tuloskasvua.

Lisäksi yhtiöllä on Pohjoismaiden ja Baltian konsolidaation myötä selvä arvonluontimahdollisuus, jossa suuremmilla teleoperaattoreilla on hyvät mahdollisuudet saavuttaa merkittävät synergiahyödyt.

Yhtiön osaketta on pidemmän aikaa painanut Euraasian-liiketoiminnan riskit, joista viimeisimmätkin ovat selkenemässä, Inderes toteaa aamukatsauksessaan.

”Arvioimme Euraasian-liiketoiminnan stabiloitumisen myötä yhtiöllä olevan nyt paremmat mahdollisuudet viedä viimeiset divestoinnit maaliin, mikä mahdollistaisi pienemmän riskipreemion”, Inderes arvioi.

Analyysitalon mukaan jo tämänhetkistä osien summa -arvostus ja noin viiden prosentin osinkotuotto tekevät Teliasta houkuttelevan osakkeen nykyisessä markkinatilanteessa.

Telia korvaa korvaa Inderesin osakelistalla urheiluvälinevalmistaja Amer Sportsin.

Urheiluväline yhtiö raportoi Inderesin listalla ollessaan ennakoitua heikommat Q2- ja Q3-tulokset. Lisäksi yhtiön tulosodotuksia on painanut H2:lla selvästi vahvistunut USD/EUR-vaihtokurssi (Amer on dollarin netto-ostaja) ja sektorin vaikea kilpailutilanne Pohjois-Amerikassa.

”Pidämme Amerin osaketta edelleen ennusteisiimme nähden houkuttelevasti hinnoiteltuna ja näemme osakkeessa nousupotentiaalia 12 kuukauden tähtäimellä, mutta lyhyen aikavälin positiivisten ajureiden puute saa meidät vaihtamaan sen listalta pois”, Inderes toteaa.

Inderesin suositus Telian osakkeelle on Lisää ja tavoitehinta osakkeelle on 41 kruunua.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

1 kommentti

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös