Arvo-osakkeet

Onko tässä norjalaisyhtiössä hurja nousupotentiaali?

Petroleum Geo Services osakekurssi öljynetsintä

Öljynetsintäyhtiö Petroleum Geo-Services on Nordean suosikkiosake.

Nordean pohjoismaisen mallisalkun osalta eilisen kovimpia liikkeitä nähtiin norjalaisyhtiö Petroleum Geo‐Servicesin osakkeessa. Yhtiön osake valahti 4,2 prosentin laskuun markkinaennusteita heikomman neljännen kvartaalin tuloksen perässä, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Seismiseen öljynetsintään erikoistunut yhtiö järjesti eilen myös pääomamarkkinapäivän, jonka anti oli pankin mukaan kokonaisuudessaan positiivista.

Yhtiön tilauskanta vaikuttaa lupaavalta. ”Yhtiön ensimmäisen vuosipuoliskon laivakapasiteetista jo 90 % on varattu, mikä antaa paremman näkyvyyden tulevien neljännesten tuloskehitykseen.”

Petroleum Geo-Services on yksi suurimpia merenalaisten öljy- ja kaasuvarantojen paikantamiseen niin sanottujen seismisen luotauksen avulla keskittyneitä yhtiöitä lähes 40 prosentin markkinaosuudellaan.

Nordean mukaan Petroleum Geo-Servicesin kalusto on toimialan moderneinta ja kustannustehokkainta. ”Tämän ansiosta odotamme yhtiön selviytyvän öljy-yhtiöiden investointilamasta suhteellisena voittajana. Kilpailijoiden kaatuminen onkin jo näkynyt PGS:n alusten nousseina käyttöasteina”, pankki totesi viime kesänä.

Osakkeen P/B-kerroin on painunut tasolle 0,56x. Yhtiötä seuraavista 22 analyytikosta kolme antaa tällä hetkellä osta-suosituksen ja kahdeksan antaa lisää-suosituksen.

Nordea Marketsin eilen päivitetty suositus osakkeelle on edelleen osta muuttumattomalla 40 kruunun tavoitehinnalla. Perjantain päätöskurssi oli hieman yli 24 kruunua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös