Kasvuosakkeet

Zeeland Family kasvatti odotuksia kasvuloikasta

Inderesin mukaan mainostoimisto Zeeland Family on kasvunäkymiinsä nähden houkuttelevasti hinnoiteltu osake.

Zeeland Family antoi perjantaina positiivisia ennakkotietoja vuoden 2016 tuloksesta. Yhtiön mukaan loppusyksy sujui hyvin ja liikevoitto nousi ohjeistusta korkeammaksi. Ennakkotietojen mukaan yhtiön vuoden 2016 liikevaihto oli 14,0 miljoonaa euroa, kun Inderesin ennuste oli  13,8 miljoonaa euroa.

Inderes odottaa Zeeland Familyltä vahvaa tuloskasvua lähivuosina.

”Kuluvan vuoden kasvun pääajurina toimii SOK:n kanssa viime vuonna solmittu 2-3 vuoden mittainen, kokonaisarvoltaan noin 6 MEUR:n arvoinen markkinoinnin ulkoistussopimus, joka kasvattaa Zeelandin vuoden 2016 myyntikatetta noin 19 %. Lisäksi yhtiön kasvua tukee loppuvuonna 2016 pitkästä aikaa kasvuun kääntyneet Suomen markkinointiviestintäinvestoinnit ja Zeelandin yrityskauppojen sekä rakennejärjestelyjen myötä parantunut myynnin rakenne. Näemme myös kannattavuudessa myyntimixin parantumisen, toiminnan tehostumisen ja vahvan kasvun myötä nousuvaraa”, analyysitalo toteaa aamukatsauksessaan.

Inderes nosti päivityksen yhteydessä vuoden 2016 tulosennusteitamme ennakkotietoja vastaaviksi. ”Odotamme Zeeland Familyn raportoivan vuodelta 2016 0,28 euron oikaistun (aik. 0,22 euroa) ja 0,13 euron raportoidun osakekohtaisen tuloksen (aik. 0,08 euroa).”

Lisäksi analyysitalo nosti osinkoennustetta sentillä 0,07 euroon osakkeelta.

Inderes pitää osakkeen arvostustasoa houkuttelevana huomioiden vahvat tuloskasvunäkymät ja jatkuvien palveluiden osuuden merkittävän kasvun myötä laskeva operatiivinen riskitaso.

”Ennusteillamme 2017e EV/EBITDA-kerroin on 5x ja P/E-kerroin 9x. Verotappioiden vähennys huomioiden P/E-kerroin on 8x. Volyymipohjainen EV/liikevaihto on 0,3x.”

Tytäryhtiön saneerausvelat heikentävät kuitenkin yhä konsernin tasetta ja niiden takaisinmaksu syö merkittävän osan rahavirroista, Inderes arvioi. Sen takia yhtiön osingonmaksukyky jää heikoksi ja yritysostot joudutaan rahoittamaan pääosin suunnatuin osakeannein.

Inderes toistaa Zeeland Familyn lisää-suosituksen ja nostaa osakkeen tavoitehinnan 3,80 euroon aiemmasta 3,70 eurosta positiivisen tulosvaroituksen myötä.

”Odotamme yhtiöltä vahvaa tuloskasvua lähivuosille merkittävästi kasvavien markkinoinnin ulkoistuspalveluiden, piristyvän mainosmarkkinan ja rakennemuutosten myötä parantuneen myyntimixin myötä. Pidämme yhtiön arvostustasoa kasvunäkymiin ja laskevaan riskitasoon nähden maltillisena”, analyysitalo kiteyttää.

Inderes osakeanalyysi mallisalkku sijoittaminen osakkeet

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös