Oma talous

Yrittäjä, näin sinua huijataan – katso video

Avattuja ja uudelleenlähetettyjä asiakkaiden kirjekuoria, väärennettyjä sähköposteja ja muutettuja yhtiörekisteriotteita. Osuuspankki listaa videollaan miten pahaa aavistamaton yrittäjä voi joutua rikollisten huijaamaksi.

Mitä jos yrityksesi joutuu huijauksen kohteeksi? Oletko varautunut kyberuhkiin talousrikollisten varalta. Osuuspankki kertoo YouTubessa olevalla videollaan rikollisten käyttämistä keinoista.

Postihuijaus

Huijarit hankkivat käsiinsä aidon laskun, vaihtavat laskuun oman tilinumeronsa ja postittavat laskun alkuperäiselle asiakkaalle. Asiakas odottaa saavansa kyseisen laskun, eikä pysty erottamaan sitä alkuperäisestä, sillä ainoa muutos on tilinumero.

Sähköpostihuijaus

Rikolliset käyttävät väärennettyjä sähköpostiosoitteita ja pääsevät tätä kautta käsiksi yritysten väliseen kaupantekoon. Rikolliset tekeytyvät vastapuolen johdon edustajiksi ja lisäävät uskottavuuttaan lähestymällä uhria useiden ihmisten identiteettien  kautta. Lisäksi rikolliset kertovat yrityskauppaan liittyvästä salaisesta toimeksiannosta. Viesteissä kerrotaan, että asialla on kiire, ja että se on salassapitovelvollisuuden alaista tietoa.

Muutetut yhtiörekisteriotteet

Rikolliset käyttävät väärennettyjä asiakirjoja rekisteröidäkseen yhtiön hallitukseen sinne kuulumattomia henkilöitä. Näin aikaansaadulla muutetulla yhtiörekisteriotteella haetaan tilinkäyttöoikeuksia ja pääsyä yrityksen varoihin.

Suojautuminen

Huijauksilta voi suojautua kouluttamalla henkilökunta tunnistamaan erilaiset petosyritykset ja miten niihin tulisi reagoida.

Lisäksi Patentti- ja Rekisterihallitus tarjoaa maksuttomia palveluja, joilla voi suojautua huijauksia vastaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös