Oma talous

Neljä näppärää sovellusta oman talouden hallintaan

Vaikka Excel-budjetti onkin kätevä ja tehokas tapa pysyä perillä omista menoista ja tuloista, jotkut meistä eivät voi sietää Excelin kanssa säätämistä. Onneksi tällaisille henkilöille on tarjolla lukuisia puhelinsovelluksia, jotka helpottavat budjetointia ja oman talouden hallintaa. Listasimme näppärimmät sovellukset Excel-kammoisten iloksi.

1. Pivo (Android, iOS, Windows)

Kenelle: Osuuspankin asiakkaille

Pivo on Osuuspankin asiakkaille suunnattu mobiilisovellus, joka auttaa oman talouden ja kulutuksen seuraamisessa. Pivossa voi luoda eri kulutuskohteita ja budjetoida, kuinka paljon rahaa kuhunkin kohteeseen saa käyttää. Sovellus on yhteydessä asiakkaan käyttötiliin verkkopankin kautta, ja se laskee automaattisesti, paljonko rahaa kuukaudessa on kulunut. Sovellus osaa myös arvioida, minkä verran rahaa käyttäjällä on seuraavalla viikolla käytettävissä nykyisellä kulutustahdilla.

Taloudenhallintaominaisuuksien lisäksi Pivoa voi käyttää mobiilimaksamiseen, ja sovelluksesta löytyy useita eri etuohjelmia ja -kuponkeja. Uutuutena Pivosta löytyy myös Siirto-ominaisuus, joka mahdollistaa viiveettömän rahansiirron Osuuspankin, Nordea ja S-Pankin asiakkaiden välillä pelkän maksun vastaanottajan puhelinnumeron perusteella.  

Plussat

 • Suomenkielinen
 • Budjetoinnin lisäksi myös muita hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten maksuominaisuus
 • Laskee kulutuksen automaattisesti verkkopankista
 • Siirto-ominaisuus mahdollistaa helpon ja nopean rahansiirron

Miinukset

 • Talouden seuranta- ja maksuominaisuudet vain Osuuspankin asiakkaille (etuohjelmat ja kupongit kuitenkin saatavilla kaikille)

Lue lisää pankkien mobiililompakoista!

2. Monefy (Android)

Kenelle: Yksinkertaisuutta arvostavalle

Monefy on yksinkertainen tulojen ja menojen seuraamiseen tarkoitettu sovellus, josta on saatavilla sekä ilmainen että maksullinen versio. Sovellukseen ei liitetä maksukorttia, joten kaikki menot on kirjattava käsin, mikä voi alkuun tuntua työläältä. Menot kirjataan sovellukseen kategorioittain (esimerkiksi ruoka, asuminen, vaatteet). Ilmaisessa versiossa uusia kategorioita ei voi luoda, mutta olemassa olevia voi nimetä uudelleen. Maksullisessa versiossa uusien kategorioiden luominen onnistuu.

Plussat

 • Yksinkertainen ja nopea käyttää
 • Ympyräkaavio havainnollistaa kätevästi, mihin rahaa menee ja auttaa hahmottamaan säästökohteita

Miinukset

 • Ilmaisessa versiossa mainoksia
 • Kaikki tapahtumat kirjattava sovellukseen manuaalisesti

3. Toshl Finance (Android, iOS, Windows)

Kenelle: Monipuolisia ominaisuuksia kaipaavalle, matkailijalle

Toshl Finance on jopa New York Timesin kehuma taloudenhallintasovellus. Sovelluksella voi tehdä budjetteja manuaalisesti eri aikaväleille aina päiväbudjetista vuosibudjettiin, ja siitä löytyy myös laskujen organisointiin soveltuva ominaisuus. Toshl Finance on kätevä apuri myös matkailijalle, sillä sovelluksella voi luoda matkabudjetteja ja sitä voi käyttää valuuttalaskurina yli 160 valuutalle. Sovellus avataan salasanalla, joten tiedot ovat turvassa ulkopuolisten katseilta.

Plussat

 • Havainnollistavat grafiikat auttavat hahmottamaan menoja
 • Monipuoliset toiminnot
 • Soveltuu laskujen hallintaan ja organisointiin, muistuttaa laskuista

Miinukset

 • Maksullinen versio kallis (21,99 € vuodessa)
 • Sovelluksen sujuva käyttö vaatii hieman perehtymistä

4. My Budget Book (Android)

Kenelle: Yksityisyyttä arvostavalle, tarkalle budjetoijalle

My Budget Bookista löytyvät taloushallintasovelluksille tyypilliset kulutusta havainnollistavat grafiikat ja budjetointimahdollisuudet. Sovelluksen erikoisuus onkin, että se ei käytä internetyhteyttä maksimaalisen yksityisyyden ja turvallisuuden takaamiseksi. Lisäyksityisyyttä tuo myös mahdollisuus lukita sovellus niin että se aukeaa vain salasanalla tai sormenjäljellä.

Plussat

 • Turvallisuus- ja yksityisyysominaisuudet
 • Ominaisuuksia voi muokata melko joustavasti
 • Mahdollisuus kokeilla sovellusta ilmaiseksi kuukauden ajan

Miinukset

 • Lukuisat tilastot ja grafiikat voivat alkuun tuntua sekavilta

Lue myös kuinka helppoa budjetointi voi olla 

Varoitus: Budjettisovellusten käyttö saattaa kohentaa taloustilannetta ja lisätä säästämisintoa.

Julkaistu alunperin VertaaEnsin.fi blogissa.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös