Oma talous

Matkailu on suomalaisten suosituin rahareikä

Suomalaiset kuluttavat edelleen rahansa mieluiten matkustamiseen ja matkabudjetit ovat kasvussa, kertoo tuore selvitys.

Suomalaiset kuluttavat edelleen rahansa mieluiten matkustamiseen ja matkabudjetit ovat kasvussa, kertoo tuore selvitys.

Lento- ja hotellihakupalvelu Momondon teettämän tuoreen kansainvälisen tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät rahansa mieluiten matkustamiseen – jopa enemmän kuin ennen. Joka viides (20 %) ilmoittaa matkustelun suosikkisäästökohteekseen, mikä on hienoisesti enemmän kuin edeltävinä kahtena vuonna (18 % vuosina 2015 ja 2016).

Naiset (22 %) ilmoittavat käyttävänsä rahaa mieluiten matkusteluun hieman miehiä (18 %) useammin. Seuraavaksi suosituimpia säästökohteita ovat elektroniikka (18 %), johon miehet (30 %) puolestaan säästävät naisia (5 %) huomattavasti useammin.

”Vaikka suomalaiset näyttävät edelleen käyttävän muita Pohjoismaita Ruotsia, Norjaa ja Tanskaa vähemmän rahaa matkusteluun, on suomalaisten kiinnostus ja halu panostaa matkustamiseen ja lomabudjettiinsa selvässä kasvussa. Tämäkin kertoo talouden hitaasta elpymisestä”, kommentoi Momondon Suomen markkinointipäällikkö Miina Malkki.

Matkustelun ja elektroniikan lisäksi suomalaiset panostavat mieluiten ruokaan, viiniin ja ulkona käymiseen (14 %) sekä vaatteisiin ja asusteisiin (11 % kaikista vastaajista, naiset useammin kuin miehet).

Myös suomalaisten keskimääräinen lomabudjetti on noussut selvästi viimeisestä kahdesta vuodesta.

Selvityksen mukaan neljäsosa (25 %) suomalaisista suunnittelee käyttävänsä vuoden 2017 kesälomallaan 1001–2000 euroa, kun kahtena edeltävänä vuonna keskimääräinen budjetti on ollut 501–1000 euroa. Tähän budjettiin sisältyvät kaikki lennot ja matkaan liittyvät varaukset.

Verrattuna muihin Pohjoismaihin Suomen hitaasti koheneva taloustilanne näyttää kuitenkin yhä hillitsevän suomalaisia ja heidän lomabudjettejaan. Siinä missä suurin osa ruotsalaisista, norjalaisista ja tanskalaisista arvioi kuluttavansa lomallaan noin 2001–5000 euroa, vastaava määrä on Suomessa hieman alle viidennes (18 %) vastaajista.

Kommentoi
Ylös
>