Oma talous

Matkailu on suomalaisten suosituin rahareikä

Thaimaa matkailu matkustaminen loma raha

Suomalaiset kuluttavat edelleen rahansa mieluiten matkustamiseen ja matkabudjetit ovat kasvussa, kertoo tuore selvitys.

Lento- ja hotellihakupalvelu Momondon teettämän tuoreen kansainvälisen tutkimuksen mukaan suomalaiset käyttävät rahansa mieluiten matkustamiseen – jopa enemmän kuin ennen. Joka viides (20 %) ilmoittaa matkustelun suosikkisäästökohteekseen, mikä on hienoisesti enemmän kuin edeltävinä kahtena vuonna (18 % vuosina 2015 ja 2016).

Naiset (22 %) ilmoittavat käyttävänsä rahaa mieluiten matkusteluun hieman miehiä (18 %) useammin. Seuraavaksi suosituimpia säästökohteita ovat elektroniikka (18 %), johon miehet (30 %) puolestaan säästävät naisia (5 %) huomattavasti useammin.

”Vaikka suomalaiset näyttävät edelleen käyttävän muita Pohjoismaita Ruotsia, Norjaa ja Tanskaa vähemmän rahaa matkusteluun, on suomalaisten kiinnostus ja halu panostaa matkustamiseen ja lomabudjettiinsa selvässä kasvussa. Tämäkin kertoo talouden hitaasta elpymisestä”, kommentoi Momondon Suomen markkinointipäällikkö Miina Malkki.

Matkustelun ja elektroniikan lisäksi suomalaiset panostavat mieluiten ruokaan, viiniin ja ulkona käymiseen (14 %) sekä vaatteisiin ja asusteisiin (11 % kaikista vastaajista, naiset useammin kuin miehet).

Myös suomalaisten keskimääräinen lomabudjetti on noussut selvästi viimeisestä kahdesta vuodesta.

Selvityksen mukaan neljäsosa (25 %) suomalaisista suunnittelee käyttävänsä vuoden 2017 kesälomallaan 1001–2000 euroa, kun kahtena edeltävänä vuonna keskimääräinen budjetti on ollut 501–1000 euroa. Tähän budjettiin sisältyvät kaikki lennot ja matkaan liittyvät varaukset.

Verrattuna muihin Pohjoismaihin Suomen hitaasti koheneva taloustilanne näyttää kuitenkin yhä hillitsevän suomalaisia ja heidän lomabudjettejaan. Siinä missä suurin osa ruotsalaisista, norjalaisista ja tanskalaisista arvioi kuluttavansa lomallaan noin 2001–5000 euroa, vastaava määrä on Suomessa hieman alle viidennes (18 %) vastaajista.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös