Indikaattorit

Palvelut vetävät nyt Suomen taloutta

Elinkeinoelämän Keskusliiton keräämien luottamusindikaattoreiden loiva nousu jatkui huhtikuussa. Päätoimialoista ainoastaan vähittäiskaupan luottamus laski hieman senkin ollessa pitkäaikaisen keskiarvon yläpuolella.

EK:n julkaisemat luottamusindikaattorit kuvaavat yritysten suhdannetilannetta kyselyhetkellä.

Teollisuuden luottamusindikaattori oli huhtikuussa vakaana saldoluvussa +5. Maaliskuun tarkistettu lukema oli myös +5. Indikaattori on jonkin verran pitkäaikaisen keskiarvonsa (+1) yläpuolella. Rakentamisen luottamus vahvistui vähän huhtikuussa. Luottamusindikaattorin saldoluku nousi lukemaan -2 (maaliskuussa -4). Pitkän aikavälin keskiarvo on -7, joten luottamus on jonkin verran yli keskimääräisen.

Palvelujen luottamusindikaattori sen sijaan kohosi huhtikuussa jo varsin korkealle tasolle. Sen uusin saldoluku on +22, kun maaliskuun lukema oli +19. Luottamus on selvästi pitkäaikaista keskiarvoa (+13) vahvempaa. “Palveluyritykset kuvaavat suhdannetilanteensa parantuneen laajalti viime kuukausien aikana. Myynnin määrä on kasvanut melko ripeästi, ja myös myyntiodotukset seuraavalle kolmen kuukauden jaksolle ovat myönteiset”, EK toteaa katsauksessaan.

Palveluiden luottamusindikaattori EK suhdanneindeksit talous

Vähittäiskaupan luottamus notkahti hieman huhtikuussa. Luottamusindikaattorin saldoluku aleni +5 pisteeseen, kun edelliskuun lukema oli +8. Luottamus on silti pitkäaikaista keskiarvotasoa (-2) korkeammalla.

Viimeaikojen hyvistä talousuutisista paras on se, että työllisyys on alkanut vähitellen parantua, toteaa EK:n ekonomisti Simo Pinomaa. Tosin työllisyyden parantuminen on perustunut osa-aikaisten kasvuun.

“Uutisen kirkkautta himmentää, että kasvu on viimeisimpien kuukausien aikana ollut heiveröistä ja se on perustunut osa-aikaisten määrän nousuun. Kokoaikaisten työllisyys on itseasiassa laskenut”, Pinomaa toteaa.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös