Talouden trendit

Selvityksen mukaan maksuvaikeudet lannistavat ja tuottavat häpeää

Nuoret suhtautuvat vanhempaa väestöä avoimemmin maksuvaikeuksiin ja perintään.

TNS Kantarin toukokuussa 2017 toteuttaman maksuvaikeuksia ja perintäalaa koskevan tutkimuksen mukaan jopa 64 prosenttia suomalaisista kertoo häpeävänsä perintäkirjeen saamista. Noin 43 prosentttia suomalaisista kokee perintään liittyvän häpeän lannistavana ja uskoi sen estävän tarttumasta toimeen maksuvaikeuksien ratkaisemiseksi. Tutkimuksen tilasi OK Perintä.

Omakohtaisesti maksuvaikeuksia kohdanneissa vastaajissa tämä korostui entisestään, sillä puolet perintäkirjeen joskus saaneista ja lähes 75 prosenttia ulosotossa olevista tai maksuhäiriömerkinnän saaneista koki häpeän lannistavana.

Suomalaiset kamppailevat maksuvaikeuksiensa keskellä usein yksin apua pyytämättä.

Tilanteessa, jossa maksut joutuisivat perintään, vastaajista suurin osa kertoisi hakevansa apua ensimmäiseksi omalta puolisolta tai perheeltä (38 prosenttia). Kuitenkin jopa yli neljäsosa vastaajista kertoi, että pyrkisi hoitamaan perintäasian ensisijaisesti itse. Velkojan puoleen vastaajista kääntyisi vain 10 prosenttia, velkaneuvojan puoleen 5 prosenttia ja perintätoimiston puoleen vain 2 prosenttia vastaajista.

Erityisesti vanhemmissa ikäluokissa maksuvaikeuksista puhuminenkin on vaikeaa: jopa 10 prosenttia yli 55-vuotiaista vastaajista kokee, ettei voisi puhua maksuvaikeuksista avoimesti kenenkään kanssa. Nuorempien asenteet ovat rennompia, sillä nuorimmista vastaajista myös jopa neljännes kertoi kääntyvänsä perintätoimiston puoleen maksuvaikeuksien yllättäessä.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös