Oma talous

Suomen hulppein maksukortti – Paljonko se maksaa ja mitä sillä saa?

Usein kuulee puhuttavan luksusluottokorteista, joihin pääsee käsiksi vain, jos luottokorttiyhtiöt niitä asiakkailleen tarjoavat. Tällaisia mystisiä miljonäärien luottokortteja ovat esimerkiksi Musta Amex, Visa Black Card ja MasterCard Black Card. Kyseisten korttien maine huokuu ylellisyyttä, ja niistä liikkuu todennäköisesti enemmän legendoja kuin faktoja.

Onneksi myös tavallisilla kuolevaisilla on mahdollisuus päästä käsiksi luottokorttien tarjoamaan luksukseen erilaisten Premium-korttien kautta, joista vuosimaksultaan kallein, kaikille saatavilla olevan maksukortti on

American Express Platinum Card

Kaikki American Expressin Suomen valikoimassa olevat kortit ovat maksuaikakortteja, eivätkä luottokortteja kuten usein kuulee virheellisesti sanottavan. American Express Platinum Card on hulppein firman Suomen markkinoilla tarjolla olevista korteista, ja kortin vuosimaksukin on varsin tyyris 700 eurollaan.

americanExpressPlatinumCard

Platinum Cardilla ei ole ennalta määrättyä luottorajaa, vaan korttia voi vinguttaa oman harkinnan mukaan. Kortin lasku täytyy kuitenkin maksaa kerran kuukaudessa kokonaan. Suolaisen vuosimaksun hinnalla pääsee luonnollisesti käsiksi moniin erilaisiin etuihin.

Yksi ylellisimmistä kortin tarjoamista eduista on epäilemättä Concierge-palvelu. Palvelun kautta itselleen voi yhdellä puhelinsoitolla järjestää kaiken tarvittavan aina ravintolan pöytävarauksesta mittatilauspuvun teettämiseen. Palvelu on suomenkielinen ja käytettävissä sekä Suomessa että ulkomailla.

Concierge-palvelun lisäksi Platinum Card tarjoaa monenlaisia matkustamiseen liittyviä etuja:

 • kattava matkavakuutus
 • rajaton pääsyn yli tuhanteen lentokenttäloungeen
 • Platinum Matkapalvelu: vain kortin omistajille suunnattu täyden palvelun matkatoimisto
 • pääsy useiden hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmien VIP-tasolle, sekä pääsy Hertz- ja Avis-autovuokraamoiden kanta-asiakasohjelmiin
 • Preferred Golf -ohjelma takaa ilmaisen kierroksen yli 70 golfkentällä
 • Global Assist -palvelu auttaa matkoilla pulaan joutuneita kortin omistajia vuorokauden ympäri suomen kielellä

Platinum Cardilla voi luonnollisesti kerätä myös American Expressin palkintopisteitä. Kortilla saa 1,5 Membership Rewards -pistettä jokaista käytettyä euroa kohden. Tavanomaisten käyttötapojen lisäksi pisteitä voi siirtää Amexin partnereiden pisteohjelmiin, ja niillä voi maksaa  esimerkiksi Platinum Matkapalvelun kautta tehtyjä matkavarauksia. Pisteet eivät vanhene, joten niitä voi keräillä rauhassa suurempiakin hankintoja varten.

Platinum Cardin erikoisedut hemmottelevat myös musiikin ystäviä, sillä American Express Invites tarjoaa usein mahdollisuuden ostaa lippuja maailmantähtien konsertteihin jo ennen julkisen lipunmyynnin alkamista. Lisäksi kortin omistajille on tarjolla rajoitettu erikoiserä lippuja useimpiin Live Nationin järjestämiin tapahtumiin.

Kuka voi saada kyseisen kortin?

Hinnastaan ja kattavista eduistaan huolimatta American Express Platinum Cardia hakeakseen ei tarvitse olla miljonääri, vaan korttia voi hakea, jos täyttää varsin kohtuulliset vaatimukset:

 • on täyttänyt 18 vuotta
 • omistaa suomalaisen sosiaaliturvatunnuksen
 • on vakituisessa työsuhteessa
 • vuositulot ylittävät 20 000 €
 • on kirjoilla Suomessa

American Expressin lisäksi myös Diners Club on tunnettu luottokorttiensa kattavista lisäeduista. Jos toivoo luottokortilta runsaasti lisäetuja, mutta Amex Platinum ei ole aivan sitä, mitä kortilta kaipaa, kannattaa vertailla kumpi on parempi, Amex vai Diners Club?

Julkaistu alun perin VertaaEnsin.fi blogissa.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös