Sijoitusuutiset

CGI tekee ostotarjouksen Affectosta – osake hurjassa nousukiidossa

Affecto osakekurssi osakkeet

Kanadalaisen CGIn ostotarjous siivitti Affecton osakkeen lähes 30 prosentin nousuun.

Kanadalainen CGI ilmoitti tänään tehneensä käteistarjouksen liiketoimintatiedon ja yritysinformaation ratkaisuja tarjoavasta Affectosta. Affecton hallitus suosittelee osakkeenomistajille CGI:n tarjouksen hyväksymistä.

CGIn tarjous jokaisesta osakkeesta on 4,55 euro, jolloin preemio on noin 48,5 prosenttia verrattuna kaupankäyntimäärillä painotettuun Affecton osakkeiden keskikurssiin viimeisen 12 kuukauden ajanjaksolla ja noin 29 prosenttia verrattuna Affecton osakkeen eiliseen päätöskurssiin.

Tänään noin klo 10.30 Affecton kurssi oli pompannut jo yli CGIn ostotarjouksen.

Affecto toimii 18 toimipisteessä Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa sekä Puolassa, Latviassa ja Liettuassa.

”Odotamme innolla pääsevämme toivottamaan Affecton asiantuntijat ​​tervetulleiksi CGI-perheeseen, tekemään yhteistyötä ja tuomaan tärkeää lisäarvoa asiakkaille asiantuntijoina ja innovaattoreina”, kertoo CGI:n Suomen ja Viron toimitusjohtaja Tapio Volanen.

Yhdistämällä Affecton osaamisen CGI:n maailmanlaajuiseen kyvykkyyteen, resursseihin ja toimintamalliin, pystyy CGI tarjoamaan ainutlaatuisia uramahdollisuuksia uusille CGI-ammattilaisille, kun yhtiö jatkaa kannattavan kasvun luomista yhdessä, Volanen jatkaa.

”Vuosittainen, 20 maassa ja yli 1 300 asiakkaamme kanssa tehtävä strateginen haastattelututkimus, CGI Clients´ Global Insights osoittaa, että kehittyneen analytiikan soveltaminen liiketoiminnassa on asiakkaidemme johdon keskeisiä prioriteetteja. Asiakkaamme tulevat hyötymään Affecton asiantuntijoiden osaamisesta ja kokemuksesta nopeasti kasvavan tietokeskeisten palvelujen alueella”, kertoo CGI:n pohjoismaiden toiminnoista vastaava johtaja Heikki Nikku.

Vuonna 1976 perustettu CGI on maailman 5. suurin riippumaton ICT-palveluja tarjoava yritys. Yhtiöllä on 70 000 asiantuntijaa maailmanlaajuisesti. Yhtiö konsultoi asiakkaitaan liiketoiminnan ja ICT-ratkaisujen kehittämisessä, integroimalla ja kehittämällä tietojärjestelmiä.

Päivitys 22.8. klo 12.54

Sijoituspalvelutalo FIM suhtautuu ostotarjoukseen myönteisesti.

”Affecton tämän vuoden ennusteella tarjottu kauppahinta vastaa EV/EBITDA kerrointa 12,8x ja EV/EBIT 14,8x. Pidämme kertoimia suhteessa Affecton kilpailuasemaan hyvinä ja hallitus suosittelee kaupan hyväksymistä. Uskomme, että tarjous menee läpi”, FIM toteaa aamukatsauksessaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös