Sijoitusuutiset

Kyselytutkimus: Listautumisannit kiinnostavat suomalaisia

LähiTapiolan teettämän kyselytutkimuksen mukaan 15 prosenttia suomalaisista on sijoittanut tai harkinnut sijoittamista kevään tuoreisiin listayrityksiin.

LähiTapiolan kyselytutkimukseen vastanneista 13 prosenttia on harkinnut kevään listautumisanteihin osallistumista ja kaksi prosenttia sijoittanut keväällä listautuneisiin yrityksiin.

Maantieteellisesti eniten tuoreisiin listayrityksiin sijoittamista ovat harkinneet pääkaupunkiseudulla asuvat. Myös toimihenkilöammateissa työskentelevät sekä eniten ansaitsevien talouksien jäsenet ovat pohtineet mahdollisuutta sijoittaa pörssiin listautuneisiin uusiin yrityksiin.

”Uusien yritysten pörssilistautumiset ja niiden saama julkisuus lisäävät mielenkiintoa sijoittamiseen, joka on erinomaista. Selvästi suurempi joukko suomalaisia on harkinnut listautumisiin osallistumista, kuin lopulta niihin osallistunut. Harkinta onkin aina paikallaan sijoituspäätöksiä tehtäessä. Voidaan karkeasti todeta, että sijoittamisessa 90 prosenttia on suunnittelua ja 10 prosenttia tuunausta ja toteutusta”, toteaa LähiTapiola Varainhoidon toimitusjohtaja Tom Liljeström.

Vuoden alkupuoliskon aikana listautuneet yritykset ovat keränneet noin 1 000–6 000 osakkeenomistajaa yhtiöstä riippuen. Varsinaisia kansansuosikkeja niistä ei ole vielä muodostunut, mutta ne ovat kaikki onnistuneet houkuttelemaan myös piensijoittajia osakkaikseen.

Vuoden alkupuoliskolla Helsingin pörssissä nähtiin viisi uuden yhtiön pörssilistautumista. Listautumiset ovat kiinnostaneet sijoittajia, sillä useat annit tulivat ylimerkityiksi. Näitä ovat esimerkiksi Remedyn ja Fondian annit, jotka  ylimerkittiin moninkertaisesti. Piensijoittajat saivat niistä vain pienen osan haluamistaan osakkeista.

Listautumisantiin osallistumista harkitsevan sijoittajan kannattaa aina ensin selvittää listautuvan yrityksen motiivit listautumisannille, ennen kuin hyppää kelkkaan mukaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös