Osakeanalyysit

Mitä tekee Fortum? – ”kiinnostavat ajat edessä”

Fortumilla on jättikassa ja siltä odotetaan suuren kokoluokan yritysostoa. Nordea uskoo energiayhtiön tutkivan eteenkin kahta eri yritysostokohdetta.

Pankin mukaan todennäköisin vaihtoehto on, että Fortum ostaa PVO:n, jonka pääomistajina ovat UPM‐Kymmene, Stora Enso ja Kemira.

“PVO on suurin omistaja (ja Fortum toiseksi suurin omistaja) Teollisuuden Voimassa (TVO), joka puolestaan omistaa mm. Olkiluodon ydinvoimalan. Olkiluodon vielä työn alla olevan kolmosreaktorin oikeudenkäynti TVO:n ja ranskalaisen Arevan välillä pitäisi saada päätöksen vuodenvaihteen tienoilla”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Nordea pitää oikeudenkäynnin päätöstä tärkeänä virstanpylväänä. Kun sen prosessin lopputulos on tiedossa, on tilanne auki mahdolliselle kaupalle. Nordea uskoo, että PVO maksaisi reilut kolme miljardia euroa, ja tämän kaupan Fortum pystyisi hyvin tekemään.

Toinen vaihtoehto olisi Uniperin osto.

Fortum haluaisi ostaa Uniperista lähinnä vesi‐ ja ydinvoiman (erityisesti Ruotsissa), mutta pankki pitää epätodennäköisenä että Uniperista voisi ostaa vain osan. Koko yhtiön osto toisi Fortumille uusia haasteita.

“Yhtiössä on nimittäin lisäksi mm. kaasu‐ ja hiilivoimaloita niin Euroopassa kuin Venäjällä, sekä suuri trading‐yksikkö. Näin ollen Fortum saisi kaupassa myös paljon yksiköitä, jotka eivät sovi sen strategiaan. Lisäksi koko Uniperin osto vaatisi Fortumilta arviomme mukaan joko parin miljardin euron osakeannin tai useiden liiketoimintojen myymistä. Pidämme näistä syistä Uniperin ostoa vähemmän todennäköisenä vaihtoehtona.”

Nordea nosti Fortumin osakkeen tavoitehinnan 16 eurosta 17 euroon ja pitää edelleen ostosuosituksen. Energiayhtiö löytyy myös pankin kotimaisten yhtiöiden mallisalkusta.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös