Oma talous

Musta Amex ja muut luksusluottokortit – millaisia ne ovat?

Vaikka oma elämä olisi yhtä kaukana miljonäärien elämästä kuin Suomi Etelänavasta, on joskus silti hauska kurkistaa rikkaiden ihmisten maailmaan. Esittelyssä tänään miljonäärien luksusluottokortit, Musta Amex, MasterCard Gold Card sekä övereistä överein Visa Infinite Exclusive. Selvitimme, mitä kaikkea tolkuttoman kalliilla luottokorteilla saa ja paljonko niistä joutuu pulittamaan!

Musta Amex

Mustaa American Expressiä pidetään kaikkien luksusluottokorttien isänä. Kortista liikkuu varmaankin enemmän legendoja kuin faktoja, ja American Express onkin kovin vaitonainen korttiin liittyvistä asioista. Mustan Amexin voi saada vain, jos luottokorttiyhtiö kutsuu asiakkaan kortin käyttäjäksi. Kutsua kannattaa alkaa odotella vasta, jos on jo American Express Platinum Cardin omistaja, ja tekee kortilla ostoksia yli 250 000 dollarin (hieman yli 230 000 €) arvosta vuodessa.  

Musta Amex on valmistettu titaanista, joten se myös tuntuu erilaiselta kuin tavalliset muoviluottokortit. Kortin lisäetuihin kuuluu lukuisia matkustukseen liittyviä etuja, joista hurjin on varmasti mahdollisuus päästä yksityislentokoneen osaomistajaksi. Lisäksi kortti avaa ovet monen lentoyhtiön ja hotellin kanta-asiakasohjelman ylimmälle tasolle. Kortin haltijoilla on käytössä ympärivuorokautinen concierge-palvelu, josta tosin pääsevät nauttimaan myös Platinum Cardin omistajat. Kortin etuihin kuuluu lisäksi mahdollisuus käyttää matkatoimistovirkailijan, tulkin/kääntäjän, talousavustajan ja henkilökohtaisen shoppailijan palveluja.

Mustan Amexin vuosimaksu on 2 500 dollaria, ja kortista täytyy maksaa 7 500 dollarin kertaluontoinen avausmaksu.

MasterCard Gold Card

MasterCardin Gold Card on suorastaan edullinen luksusluottokortti 995 dollarin vuosimaksullaan. ”Halpuudestaan” huolimatta kortti on päällystetty 24 karaatin kullalla, minkä takia kortti myös painaa tavallista luottokorttia enemmän.  

MasterCard Gold Cardin edut ovat matkustuspainotteisia. Kaikista ostoksista kertyy 2 prosenttia maksutapaetua, jonka voi käyttää matkojen varaamiseen kortin omassa matkaportaalissa. Myös tämän kortin omistajat pääsevät nauttimaan concierge-palvelusta, ja heitä hemmotellaan välillä ylellisillä yllätyslahjoilla. Kortin hintaan kuuluu muutaman kerran vuodessa ilmestyvä Luxury Magazine – aikakauslehti, jonka sanotaan olevan ultimaattinen opas luksuksen maailmaan.  

Visa Infinite Exclusive

Vaikka Mustaa Amexia pidetäänkin luksusluottokorttien isänä, markkinoiden överein luottokortti lienee Visa Infinite Exclusive. Kortti on tehty kullasta, timanteista ja helmiäisestä. Kaikkiaan kortista löytyy peräti 26 timanttia. Visa Infinite Exclusiven saadakseen joutuu pulittamaan 100 000 dollaria, joista 65 000 $ menee pelkästään kortin valmistukseen; loput 35 000 $ asiakas saa luottotililleen. Kortti lanseerattiin vuonna 2012 ja niitä laskettiin liikkeelle vain 100 kappaletta. Kortin saadakseen täytyy olla kirjoilla Kazakstanissa ja kazakstanilaisen Sberbankin asiakas.

Kaikesta kortin ulkoasuun liittyvästä krumeluurista huolimatta kortin lisäedut eivät juurikaan eroa muista luksuskorteista. Concierge-palvelu, kattava matkavakuutus sekä muut matkustukseen liittyvät VIP-edut ovat tuttua kauraa muista luksuskorteista. Visa Infinite Exclusiven erityisin etu muihin vastaaviin verrattuna lienee 250 000 dollarin arvoinen terveys/henkivakuutus.

*

Vaikka onkin hauskaa kurkistaa luksusluottokorttien maailmaan, on melkein helpottavaa todeta, että itsellä ei ole mitään mahdollisuuksia saada kyseisiä kortteja. Mitä ihmettä kortin kaikkien etujen kanssa oikein tekisi ja mihin vuodessa voi muka tuhlata Amexin vaatimat 250 000 euroa?

Onneksi luottokortteja löytyy joka lähtöön, eivätkä kaikki luottokortit ole yhtä kalliita ja pökerryttäviä kuin luksuskortit. Millainen kortti sinua kiinnostaa eniten? Palasen luksusta tarjoava Premium-kortti (vuosimaksut ovat huomattavasti kohtuullisempia kuin tämän jutun korteissa!) vai pisteitä kerryttävä kauppakortti? Vai sopiiko sinulle parhaiten peruskortti ilman liikoja lisäominaisuuksia?

Julkaistu alun perin VertaaEnsin.fi blogissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös