Technopolis ylitti odotukset toisella vuosineljänneksellä

Kiinteistösijoitusyhtiö Technopolis on jatkossa yhä enemmän palveluyhtiö.
sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja, sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Technopoliksen huhti-kesäkuun liikevaihto oli hieman yli konsensusennusteen vuokrausasteen nousun ansioista.

Konsernin liikevaihto toisella vuosineljänneksellä oli 45,8 miljoonaa euroa, missä kasvua oli 5,9 prosenttia vertailukauteen. Vertailukelpoisin valuuttakurssein liikevaihto kasvoi 4,6 prosenttia.

Vuokratuotot toisella neljänneksellä olivat 39,0 miljoonaa euroa, missä kasvua oli 4,1 prosenttia. Palvelutuotot olivat puolestaan 6,8 miljoonaa euroa, missä kasvua oli 17,7 prosenttia. Vuokratuottojen osuus konsernin liikevaihdosta oli 85,1 prosenttia ja palvelutuottojen osuus 14,9 prosenttia. Palveutuottojen osuus nousi hieman vertailukaudesta.


 
Saat jopa 20 ilmaista osaketta!
 
Avaa ja rahoita tilisi Freedom24-välittäjällä ja saat jopa 20 ilmaista osaketta, joiden arvo on jopa 800 dollaria kukin. Lue lisää artikkelistamme
 
Jokaiseen sijoitukseen liittyy riskejä.
 

Yhtiön toimitusjohtajan, Keith Silverangin mukaan ensimmäisen vuosipuoliskon kohokohtia oli koko kevään jatkuneen perusteellisen strategiatyön valmistuminen.

”Päivitetyssä strategiassamme keskeistä on omistaja-arvon luominen. Viime vuosina olemme tehneet merkittäviä investointeja verkostomme rakentamiseksi Itämeren alueella sekä liiketoimintakonseptimme viimeistelemiseksi. Nyt voimme hyödyntää rakentamaamme alustaa ja siirtyä kohti orgaanisen kasvun vaihetta. Nopeutamme olemassa olevien kampustemme orgaanista laajentumista, keskitymme palveluliiketoimintamme kasvattamiseen ja sen kannattavuuden parantamiseen sekä alamme kasvattaa UMA-työtilojen verkostoamme. Sopivan tilaisuuden tullen, teemme jatkossakin valikoituja
kiinteistöjen hankintoja.”

Palveluliiketoiminnalla on jo olennainen rooli Technopolisin liiketoiminnassa ja se kasvaa jopa suunniteltu nopeammin, Silverrang arvioi.

”Palvelutuotot vaikuttavat selvästi sekä kasvuumme että kannattavuuteemme. Ensimmäisellä vuosipuoliskolla palvelumyynti oli 12,8 milj. euroa (kasvua 16,7 % edellisvuodesta) ja käyttökate 1,6 milj. euroa
(kasvua 81,0 %). Tavoitteenamme on nostaa palveluliiketoiminnan osuus 20 prosenttiin konsernin liikevaihdosta vuoteen 2020 mennessä. Vuoden 2017 toisella neljänneksellä palvelujen osuus liikevaihdosta oli jo lähes 15 %.”

Parhaisiin tuloksiin yltäneissä yksiköissä palvelujen osuus oli selvästi yli 20 prosenttia. Palvelujen kate parani kaikissa tuoteryhmissä ja kaikilla kampuksilla vuoden ensimmäisellä puoliskolla.

Silverrangin mukaan markkinoilla ja kiinteistötoimialalla puhaltavat makrotalouden näkökulmasta myötätuulet ensimmäistä kertaa pitkään aikaan.

”Etenkin Suomessa on merkkejä talouden vahvasta kasvusta. Se näkyy esimerkiksi vuokrausasteiden kasvuna, jota tukevat aiempaa suurempi kysyntä ja markkinoiden tuottovaatimusten lasku.
Kaikilla näillä tekijöillä on positiivinen vaikutus taloudelliseen tulokseemme.”

Technopolis pitää lähiajan näkymänsä ennallaan. Yhtiö arvioi liikevaihdon ja käyttökatteen nousevan vuodesta 2016, kun oletetaan sijoituskiinteistökannan ja valuuttakurssien säilyvän nykyisellään.

Tilaa uutiskirjeemme

Kolmesti viikossa lähetettävä uutiskirje sisältää SalkunRakentaja-sivustolla julkaistut uusimmat artikkelit.
Lisää kommentti Lisää kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Edellinen artikkeli
sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Yle: Sähkön kulutukseen tulossa uusi maksu sähkön tehopiikeistä

Seuraava artikkeli
yritys perustaminen yrittäjä yritys talous

Tutkijat: Hyvätuloisten tuloverojen alentaminen vähentäisi verokertymää