Kasvuosakkeet

Wärtsilä hyötyy vihreästä vallankumouksesta – pankilta ostosuositus konepajayhtiölle

sijoittaminen, osakkeet, rahastot, osakesijoittaminen, rahastosijoittaminen, säästäminen, talous, etf, talouspolitiikka, markkina-analyysit, markkinat, makrotalous, salkunrakentaja,

Kuva: Wärtsilä Oyj

Handelsbankenin mukaan Wärtsilä on hyvissä asemissa vihreän vallankumouksen hyödyntämiseen. Handelsbanken nosti Wärtsilän osakkeen tavoitehintaa.

Kysyntä uusiutuvalle energialle kasvaa maailmalla koko ajan ja Wärtsilä on hyvin asemoitunut hyötymään tästä, Handelsbanken toteaa aamukatsauksessaan.

“Yhtiöllä on laaja valikoima tuotteita: joustavia voimalaitoksia, aurinkoenergiaa, sähkön varastointia ja hybridiratkaisuja. Meriratkaisuissa (Marinen solutions) Wärtsilällä on alansa laajin valikoima. Yhä suurempi osa laivoista käyttää nesteytettyä maakaasua ympäristösyistä, ja uskomme, että tämä antaa etua Wärtsilälle.”

Wärtsilän tuottonäkymät ovat pankin mukaan kestävämmät kuin alalla keskimäärin. Ero kilpailijoihin on vain vahvistunut paremman hinnoitteluvoiman ja paremman palveluintensiteetin vuoksi.

Tästä syystä Handelsbanken hyväksyy Wärtsilälle sektorin keskiarvoa kovemman osakkeen arvostuksen. Lisäksi suhteellinen arvostus näyttää houkuttelevalta. Handelsbankenin mukaan Wärtsilän osake on 15 – 20 prosenttia kilpailijaa Alfa Lavalia ja 5 – 10 prosenttia alan laatuyhtiöitä edullisempi.

Handelsbanken ennustaa vuosille 2018 – 2019 noin 8-9 prosenttia konsensusennusteita kovempaa tuottoa.

“Odotamme, että kannattavuus jatkaa paranemistaan korkeampien volyymien, tehokkuuden, paremman hinnoittelun ja kasvavan palveluliiketoiminnan ansiosta.”

Handelsbankenin suositus konepajan osakkeelle on osta ja tavoitehintaa pankki nosti aiemmasta 65 eurosta 68 euroon. Thomson Reuters -tietokannan mukaan Wärtsilää seuraavien 22 analyytikon suositukset jakaantuvat seuraavasti:

Suositus Nykyinen 1 kk 2 kk 3 kk
    sitten sitten sitten
Osta 2 0 1 1
Lisää 3 4 3 3
Pidä 13 13 12 12
Vähennä 2 2 2 2
Myy 2 2 2 2

 

Yhtiön viimeisimmällä 12 kuukauden tuloksella laskettu P/E-kerroin on 29x ja P/B-kerroin on 5,3x. P/E-kerroin on korkeimmillaan viimeiseen viiteen vuoteen. Alhaisimmillaan viiden vuoden aikana P/E-kerroin on ollut alle 17x. Osakekohtainen tulos on tuona aikana noussut keskimäärin 4,5 prosenttia vuosittain.

Wärtsilä osakekurssi osakkeet konepaja

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös