Oma talous

Neljä hyödyllistä mediasovellusta sijoitus- ja talousaiheiden seurantaan

Mediaseurantasovellukset helpottavat hurjasti netin moninaisten sijoitus- ja talousaiheiden seurantaa. Esittelyssä neljä hyödyllistä sovellusta.

Sijoitus- ja talousaiheita seuraava nettisurffailija kohtaa verkossa runsaudenpulan. Sivustoja on paljon.

Kotimaasta löytyy suurten lehtitalojen sivustot, kuten Kauppalehti ja Talouselämä. Kansainvälisistä talous- ja sijoitusaiheista raportoivat hengästyttävällä tahdilla esimerkiksi uutistoimistot Bloomberg ja Reuters. Yhdysvalloista löytyy paljon sekä yleistalousaiheisia sivustoja (esimerkiksi CNN Money tai Business Insider) sekä erityisesti sijoittamiseen keskittyviä sivustoja (esimerkiksi Seeking Alpha, Investopedia ja Motley Fool).

Kaiken kukkuraksi kotimaista tarjontaa täydentävät lukuisat sijoitus- ja talousaiheiset blogit, joiden taso luonnollisesti vaihtelee paljon. Parhaimmat blogisivustot tarjoavat huomattavasti syvällisempää pohdintaa kuin suurten lehtitalojen uutisvirta. Lisäksi niissä syntyy usein kirjoittajan ja lukijoiden välillä mielenkiintoista keskustelua.

Ikävä tosiasia kuitenkin on, että sijoittamisesta ja taloudesta kiinnostuneelle lukijalle kaikkien näiden sivustojen kahlaaminen on vaivalloista.

Mutta ei hätää. Erilaiset uutissyötesovellukset tarjoavat oivan keinon seurata useita sijoitus- ja talousmedioita (toki myös muita medioita) yhdellä sovelluksella. Nämä sovellukset tarjoavat myös monia muita hyödyllisiä ominaisuuksia.

Tässä neljä hyödyllistä mediaseurannan sovellusta.

Feedly

Feedly mediaseuranta

Feedly-mediasovelluksen etuna on erinomainen räätälöitävyys. Käyttäjä valitsee sivustot ja mediat joita hän haluaa käyttää. Sovelluksessa on helppo etsiä lukijan mielenkiintoa vastaavia sivustoja, ja sivustot on mahdollista ryhmitellä eri aihealueisiin.

Feedlyn paras puoli on se, että sen mediasyötteeseen on mahdollista lisätä esimerkiksi kotimaisia blogisivustoja. Monella muulla sovelluksella tämä ei ole mahdollista. Lisäksi useat sovellukset soveltuvat vain kansainvälisen (etupäässä jenkkisivustojen seurantaan).

Varjopuolena on jonkin asteinen käyttöönoton kynnys, koska Feedly ei valmiiksi tarjoa mitään syötettä.

Flipboard

Flipboard mediasovellus

Filpboardin etuna on helppokäyttöisyys. Käyttöliittymä on selkeä ja sen käytön oppii hetkessä. Sovellus tarjoaa valmiiksi artikkeleita luettavaksi ja siihen on helppo lisätä omia mielenkiinnon kohteita nopeasti. Käyttöliittymä on myös visuaalisesti tyylikäs.

Flipboardissa on taustalla myös tekoälyä, eli se oppii tunnistamaan lukijaa kiinnostavat aiheet.

Haittapuolena on ehdottomasti sisällön suppeus. Flipboard ei löydä suomalaista sisältöä lainkaan. Jos käyttäjää kiinnostaa esimerkiksi amerikkalaisten sijoitus- ja taloussivustojen seuranta, on sovellus siihen käyttöön erinomainen ratkaisu.

Pocket

Pocket mediasovellus

Pocket on itse asiassa enemmän kuin pelkkä mediasyötesovellus. Sen tärkein ominaisuus on sisällön tallentaminen myöhempää käyttöä varten. Kun käyttäjä huomaa mielenkiintoisen artikkelin, voi hän tallentaa sen Pocket-sovellukseen myöhempää lukemista varten. Tallennettuihin artikkeleihin käyttäjä voi lisätä omia avainsanoja. Pocket osaa myös tarjota lukijaa kiinnostavaa sisältöä.

Pocketin Google Chrome -laajennusosa on erityisen hyödyllinen. Kun lukija on jollain sivulla, voi hän selaimen oikeasta ylälaidasta yhdellä Pocket-kuvakkeen klikkauksella tallentaa artikkelin sovellukseen.

Ampparit

Ampparit mediaseuranta

Ampparit on kotimainen mediaseurantasovellus ja se on ehdottomasti sen suurin valttikortti. Sovelluksella on helppo seurata kotimaisen sijoitus- ja taloussivustojen päivän antia. Amppareiden käyttö on myös helppoa. Se on heti käyttövalmis ja tarjoaa aiheita ryhmiteltynä lukuisiin eri aihealueisiin.

Sovelluksen heikkoutena on kuitenkin lähes kaikkien sijoitus- ja talousaiheisten blogien puuttuminen. Se tarjoaa etupäässä suurten lehtitalojen artikkeleita. Lisäksi sovelluksen räätälöitävyys on suppeaa.

Sovelluksessa on myös teknisiä ongelmia. Käyttöliittymä on toisinaan myös ärsyttävän hidas, ja esimerkiksi kännyköillä tai tableteilla artikkeleita ei välttämättä saa linkistä auki lainkaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös